Volkswagen Golf III : Koppelingsprobleem bij GOLF III

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi 66KW

Beste mensen,

Ik heb hier een golf III met 283 000km staan, over het algemeen ging het schakelen beetje goed maar telkens ik achteruit schakelde kwam er een verschrikkelijk scheurend geluid, sinds vandaag kan ik moeilijk zelfs niet meer schakelen !!

zit het probleem in de koppelingplaat of in de versnellingsbak zelf??? kan het tijdelijk opgelost worde door het versnellingsbak opnieuw in te smeren met olie??? zoja wat kan ik doen en wat zal het kosten??

met vriendelijke groet,

Zafirake24

Geplaatst door Zafirake24 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

michielwehkamp (0), 13 jaar geleden

Dit kan in je schakelstang [en of] mechaniek zitten. Of koppelingsplaat als je reed ging dan de toeren sneller omhoog dan de kilometerteller? Laat eens iemand de koppeling in trappen en bedien dan handmatig de gaffel op je versnellingsbak.[kun je al een ding uitsluiten] anders moet je het in de bak zoeken.Als het de koppelingsplaat is kan je zelfstellende koppelingskabel de schuldige zijn. Michiel.

Zafirake24 (0), 13 jaar geleden

[quote=michielwehkamp]Dit kan in je schakelstang [en of] mechaniek zitten. Of koppelingsplaat als je reed ging dan de toeren sneller omhoog dan de kilometerteller? Laat eens iemand de koppeling in trappen en bedien dan handmatig de gaffel op je versnellingsbak.[kun je al een ding uitsluiten] anders moet je het in de bak zoeken.Als het de koppelingsplaat is kan je zelfstellende koppelingskabel de schuldige zijn. Michiel.[/quote]
beste,
alles ging zeer prima, niets mis met de toerenteller, alles ging zoals normaal, maar met de dag werdt het schakelen van de versnellingen moeilijker en moeilijker. en jah nu kan je helemaal niet schakelen, wel kan je schakelen wanneer de auto uit staat

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Je probleem zit voor 99,9% in de koppeling! Deze werkt als ik het goed heb niet met een zelfstellende kabel maar is hydraulisch, dus afstellen kan hier niet, ik neem aan dat het pedaal wel goed terug komt ? Niet dat er dalijk een koppelings cilinder defect is of er lucht in het systeem zit.

Ik zou er niet meer mee rijden, anders kun je dalijk ook de bak vervangen door al het gekraak want dat doet hem ook geen goed, vervangen van de koppelings set zal de enige oplossing zijn, laat het eens beoordelen bij een garage, dan weet je het zeker want achter de pc kan dat soms lastig zijn.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.