Volkswagen Passat: Climatronic valt uit

Bouwjaar: 2002

Hallo. Mijn climatronic valt uit, oorzaak: zekering 5 (10A) brandt door (volgens het kaartje is dit de zekering voor de instrument verlichting). Hierdoor krijg ik ook de fout melding: ölsensor werkstadt!! Als ik de zekering vervang gaat het wisselende periodes goed (van een paar uur tot 1 minuut). De clima werkt dan weer en de foutmelding is weg. Duidelijk is dat er iets niet goed is. Ik heb alle stekkerverbindingen al gecontroleerd. Wie kan mij helpen? Het wordt warm in de auto....

René9521

Geplaatst door René9521 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kawa16166 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Rene, toevallig de distributie riem laten verv.?
Dan bestaat de kans dat de bedrading RV (druksensor airco) gekneld zit.
Denk toch dat je dit mbv een goed schema systematisch op te lossen moet zijn

succes

René9521 (0), 18 jaar geleden

Ik ben er gelukkig achter gekomen wat de storing heeft veroorzaakt... Mijn oliepeil sensor maakt af en toe sluiting, met als gevolg het doorbranden van zekering 5, met als gevolg het uitvallen van de bediening van de Climatronic. Voorlopig heb ik het opgelost door de stekker los te trekken van de sensor. Hij geeft nu wel telkens een foutmelding bij het starten, maar de climatronic werkt wel weer naar behoren. De nieuwe oliesensor is reeds besteld, dus straks monteren en hij is weer 100%. Het gaat hier om een zeer zeldzame storing wist men mij te vertellen... In ieder geval bedankt voor de reactie!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.