Volkswagen Polo: CO niet lager dan 0.55 bij 3000 toeren??

Bouwjaar: 1997

Wie heeft idee? en polo 1.4 AEX 1997, Co wil niet lager dan 0.55 bij 3000 toeren, stationair is wel APK ok, volgende ingrepen al gedaan, gasklep gereinigd en basisafstellingen gereset, onsteking tijdstip controle, bougiekabels zijn net vervangen, en klant heeft zo te zien wel kort geleden een imitatie lambda sensor gemonteerd.

Geplaatst door

marrewijk (0)
badge

al 23 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

op mijn testkast pendelt de Lambda waarde wel netjes, ook heb ik geen foutcodes meer. als de lambda niet goed zit aangesloten dan moet hij lijkt mij helemaal niet werken, kan zo'm imitatie lambda niet een verkeerde waarde geven???

marrewijk 0
badge

19 jaar

zitten daar de draden niet verkeerd op aangesloten... je hebt Lambdasondes met 2 witte draden... en volgens mij doen die niet hetzelfde.

loop het eens na zou ik zeggen

blijegeit 0
badge

19 jaar

wat zijn de lamdbawaarden bij stationair en verhoogd toerental, wat zijn daarbij de co waarden stationair en verhoogd? blijft lambda rond de 1.00 hangen in alle gevallen en stijgt de co waarde van laag(stationair) naar steeds hoger (3000 tpm) dan denk ik aan een bejaarde kat , deze kan kleine hoeveelheden nog net omvormen tot co2 en grotere hoeveelheden uitlaatgas niet meer.
vr.gr.

SWONNIE 0
badge

19 jaar

Zou toch de lambdasensor eerst vervangen door een originele, heb me hier ook eens aan mispakt bij een golf.

geert3496 0
badge

19 jaar

Heb je niet toevallig een gaatje in de uitlaat zitten, als je na de kat maar een klein gaatje hebt (meer dan 0.5% O2) zitten kom je bij verhoogt toerental meestal al niet meer aan je CO.

Muppet 0
badge

19 jaar

Ik denk ook aan de kat.
Je mag voor de apk ook vanaf 2000t/m viergasmeting doen!!

erik2819 0
badge

19 jaar

Bedankt heren, het was inderdaad de KAT, er zat helemaal niets meer in. de 4 gasmeting mag je overigens volgens de APK inderdaad ook vanaf 2000 toeren meten, alleen zo staat in het boek : moet je met stappen van +/- 100 toeren omhoog gaan. tot vereiste waarde bereikt is. dit is op meerdere manieren te bekijken.

marrewijk 0
badge

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.