Volkswagen Polo: voorontsteking van injectiepomp

Bouwjaar: 1999

kan me er iemand me vertellen hoe ik moet een dynamische afstelling doen met de vag , moet dat met draaiende motor of niet ? Kan men de afstelling lezen en regelen ? (met draaiende of stilstaande motor)Heb er geen ervaring mee..Dank u

marc denuit

Geplaatst door marc denuit (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Simon10906 (0) PRO, 19 jaar geleden

Marc,
De functie met de VAG tester houdt in dat je het inspuitmoment afleest met de tester met draaiende motor. Als de functie actief is dan wordt de pomp in een grondpositie gebracht, wat inhoud dat de pomp zo laat als mogelijk gesteld wordt. Het inspuitmoment wat je in beeld krijgt wordt bepaald door de naaldbewegingsvoeler. Je bepaald zelf of de afgelezen waarde in je grafiek past. Afhankelijk van de heersende brandstoftemperatuur is dit ongeveer 4 graden. De afstelling van de pomp moet je vervolgens met stilstaande motor doen, waarna je weer met draaiende motor gaat controleren of het resultaat goed is......................maar:
Deze dynamische methode is beter om alleen als controlemethode te gebruiken. De enige echte afstelmethode is met een klokje op de persplunjer. (Bron: Bosch)
Ik heb er ook een artikel (veel voorkomend antwoord) aan gewijd op onze website.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.