Volkswagen Polo: Cruise control activeren lukt niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI ASX

Het is mij tot op heden nog niet gelukt om de cruise control te activeren via deze code: 11463. Als ik de waarden uitlees blijft de activatie van de cruise control op 255 (= nog niet geactiveerd) staan i.p.v. 0 of 1 (afhankelijk van de schakelaar). Iemand die dit voor mekaar heeft gekregen? Ik heb google al afgezocht en daar kwam ik dit (http://planete-vag50.xooit.fr/t833-Angeb... tegen en die gast heeft het voor mekaar gekregen, maar daar wordt ik niet veel wijzer van.

JoramD

Geplaatst door JoramD (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

zijn de bedradingen ook goed aangesloten, ook de extra draad naar de ECU
welke versie VAGCOM VCDS gebruik je om te activeren
via welke meetwaardeblok controleer je de werking van de standen schakelaar.

JoramD (0), 9 jaar geleden

Bedradingen zijn goed aangesloten zoals het hoort, maar dat zou het probleem niet mogen zijn aangezien activatie mogelijk moet zijn zonder dat de bedrading aangesloten is.
Ik vermoed dat VCDS 12.12 gebruikt werd, het is immers niet mijn VAGCOM. Via meetwaardeblok 6. Zijn er andere dingen die ik kan proberen (andere procedures)? deactiveren via 16167 en dan terug activeren maakte ook geen verschil.

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Is dit een originele VCDS of een China versie, want een originele VCDS is Nu versie 14.10, let op met China versie lukt het niet altijd om te activeren.

11463 activering Cruise Control
01283 activering Cruise Control bij oudere auto's

16167 deactivering Cruise Control

(wat ook nog kan zijn is dat de software van ecu niet geschikt is om te activeren van de cruise controle)

kaleido 1 (1595) PRO, 9 jaar geleden

Jou comfortmodule is wel geschikt voor cc ?

stefan84 (0), 9 jaar geleden

Hij is idd te activeren zonder dat de bedrading aangesloten is.

Het kan natuurlijk ook nog zijn dat dit net een type ecu is die het niet in de software ondersteunt, dan zou je het handmatig moeten activeren in de flash..

En idd, dacht ook al aan de versie, met de 311 zal het niet lukken, maar met alles hoger dan dit moet het gewoon kunnen.

JoramD (0), 9 jaar geleden

Volgens die link die ik gegeven heb, zou het mogelijk zijn door inderdaad iets van code te veranderen, maar daar wordt ik ook niet wijzer van. Het feit dat het meetwaardeblok aanwezig is, ga ik ervan uit dat het mogelijk is.

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

als het niet mogelijk is om te activeren met VCDS 11463, dan moet dat in de flash gedaan worden, en dat kan je niet met VCDS DOEN,

daar heb je een andere Interface-kabel voor nodig met programma om te lezen flash van ECU en programmeren.

stefan84 (0), 9 jaar geleden

Het meetwaardeblok is altijd aanwezig, ik kan je indien gewenst hem activeren in de flash..Kwestie van een bit aanpassen..

JoramD (0), 9 jaar geleden

[quote=stefan84]Het meetwaardeblok is altijd aanwezig, ik kan je indien gewenst hem activeren in de flash..Kwestie van een bit aanpassen..[/quote]
Wij hebben elkaar reeds daarstraks reeds gesproken aan de telefoon! Haha komt goed ik stuur straks het nummer enzo.

Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.