Volkswagen Passat: Deel dashboard valt uit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

De laatste weken valt na een 5 tot 10 minuten regelmatig het digitale deel van het dashboard uit. Na uitzetten en opnieuw op contact is het er weer, klok en dagteller zijn ook niet gestopt maar lopen door. Naar mijn idee maakt het niet uit of er iets aan of uit staat. Heb dit maanden geleden ook al eens gehad maar toen was het eenmalig. Iemand een idee wat dit kan zijn (en wat er aan te doen)? En op het dashboard kloppen, tikken etc. etc. doet niets..

[url=http://img440.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img440.imageshack.us/img440/425/p...[/img][/url]

Scheemda

Geplaatst door Scheemda (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

dit zit in het instrumentenpaneel als je handig bent zou je hem open kunnen maken en de soldeer verbindingen namoeten kijken op scheurtjes.
als je dan niks vind is de enigste optie vervangen.

groetjes jan.

Scheemda (0), 17 jaar geleden

OK, dan hebben we het over het tellerdeel? En kan dat eruit zonder het stuur te verwijderen?

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja dat kan er zo uit.
stuur uittrekken en zover mogelijk naar beneden met de hoogte verstel knop en dan vast zetten.
boven de stuurkolom tegen de klok aan zit een rand deze moet je los wippen daar achter zie je de twee schroefjes zitten deze los maken dan kantel je de unit eruit maak aan de achterkant de twee stekkers los en je kan hem geheel eruit trekken.

groetjes jan.

Scheemda (0), 17 jaar geleden

Zal er van het weekend eens naar kijken, ik ben bij het lezen van een aantal onderwerpen hier trouwens tegengekomen dat er 'iets' moet worden ingeleerd bij de dealer. Ga ik dat tegenkomen bij een eventuele vervanging?

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja als het instrumentenpaneel vervangen moet worden dan moeten de sleutels op nieuw ingeleerd worden en dan moet je daarmee naar de dealer.
let wel op ; als je zelf het instrumentenpaneel vervangt dan rijdt de auto niet meer.
hij slaat dan aan en loopt effe en slaat af en dat blijft zo want dat is de weg rijblokkering.
als je hem eruit haalt en los haalt en bekijkt en terug plaatst dan heb je dat probleem niet.

groetjes jan.

Scheemda (0), 17 jaar geleden

Afgelopen weekend eerst een andere (ontstekings) storing laten verhelpen, sindsdien heb ik nog geen problemen weergehad. Wellicht is er toch ergens een verband (kan het me eigenlijk amper voorstellen maar het blijft electronica) ik laat het in ieder geval eerst maar even zitten, kan het altijd nog proberen als het weer komt. Bedankt voor de info en tips i.i.g.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.