Volkswagen Polo: Distributie

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Na vernieuwen van distributie, spanrol en waterpomp, maken de kleppen meer geluid dan voorheen. Ook maakt de motor een soort van naaimachine geluid. Bovendien valt de motor regelmatig uit onder het rijden. Daar had ik voor de revisie van de distributie nooit last van!
Groeten
Ben

Oxyd

Geplaatst door Oxyd (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Zo er eens even niet meer mee rijden, anders kan het dalijk nog wel geld gaat kosten,

Het zou heel goed kunnen zijn dat je de riem niet goed erop hebt liggen, controleer eens of de merktekens over een komen ?

Hoe ben je te werk gegaan bij het vervangen ?

Gr Stefan

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Lijkt mij dat de distributie niet op tijd staat. Ik zou eerst maar eens de afstelling nog eens secuur bekijken.

Oxyd (0), 13 jaar geleden

Bedankt heren! Het is door een garagebedrijf gedaan. Het is een monteur van de oude stempel die volgens mij wel weet waar hij mee bezig is. Maar ook hij kan wel eens een fout maken natuurlijk. Ik ben er niet gerust op en ga hem maandag gelijk bellen.
Groeten
Ben

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Ik ben benieuwt Ben,

Voor de merktekens, zie :

[url=http://img203.imageshack.us/i/68260383.p...][img]http://img203.imageshack.us/img203/8837/...[/img][/url]

Gr Stefan

Oxyd (0), 13 jaar geleden

Het zal mij ook benieuwen. Stel dat de distributieriem er niet goed op ligt, zou het dan kunnen dat de motor een tijdje goed loopt (wel met wat meer geluid) en dan ineens uitvalt?

Oxyd (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de afbeelding. Ik zal hem ff uitprinten en aan de monteur geven. (zal hij niet zo leuk vinden denk ik)
Met groet
Ben

Oxyd (0), 13 jaar geleden

Garage zegt distributie is 100% goed gegaan. Dat de kleppen meer tikken is omdat hij olie heeft bijgevuld. Dat de motor nu uitvalt is toeval. Ik heb nu dus een nieuw probleem geplaatst.
Groet Ben

Barbas (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de garage zegt dat de kleppen meer tikken omdat ze er olie bijgevuld hebben dan klopt er iets niet!! Normaal is ,als er te weinig olie in zit of een verkeerde olie ,want dan worden de hidrolische klepstooters niet meer gevuld. Deze willen wel eens kapot gaan bij deze motoren. Ik denk dat je even bij een andere garage langs moet gaan. En het uitvallen heeft wel degelijk te maken met het zelfde euvel. Geen gooie klepspeling minder lucht aan zuiging te veel brandstof en te weinig uitlaat waardoor slecht lopen! Ook mischien even de oliedruk na laten kijken. Gr sander

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

laat gerust even een andere monteur die distributie nakijken dit is zo gebeurd,deze monteur zal wel niet gekeken hebben en voelt zich hoogstwaarschijnlijk in zijn eer aangetast,dat verhaal van olie bijvullen en tikken is een fanta verhaal

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Heeft die garage het ook weer even gecontroleerd toen ze zeiden dat het 100% is goed gegaan? Of zeiden ze dat zonder te kijken naar je auto?
Dat olie verhaal klopt van geen kant,heeft hij dat echt gezegd??
Inderdaad maar even langs een andere garage rijden....

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Inmiddels al wat verder gekomen Ben ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.