Volkswagen Polo: koppeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

hallo,

ik dacht misschien heeft hier iemand een idee, mijn vriendin der autotje zit een heel eigenaardige koppeling in je moet hem echt tot de vloer in trappen voor die helemaal ontkoppelt is als je hem dan op laat komen is het echt in de eerste 5 cm het pedaal om hoog komt dat hij aan grijpt de rest van de slag doet ie niks meer. dat rijd ongelovelijk vervelend om dat je niks aan voelt zo de koppelings platen zijn volgens mij nog wel goed hij trekt verders wel goed slipt niet door. zo ik kan zien zit de koppelings kabel nog niet zo heel erg lang er op volgens mij is die al eens vervangen voor ze hem kocht. het is namelijk ook altijd al zo geweest.

is het mogelijk om die kabel op te spannen of zo ik ben er al even onder door geweest maar ik vind weing afstel mogelijkheden, of zou het kunnen zijn de verkeerde kabel er op zit? of ligt het toch ergens anders aan. wie o wie heeft een idee.

klaas1981

Geplaatst door klaas1981 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

kijk eens onder je dash board
boven het pedaal zit de beugel nog wel aan de body vast
anders zit er een kabel op met zelf steller
als die werkt zal toch de koppeling de oorzaak zijn

klaas1981 (0), 13 jaar geleden

kort om niks aan af te stellen, zit idd een beugel achter (heb de plastic kap er af liggen)
misschien dan de druk groep of zo dat die versleten is maar hij ratelt niet of zo

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

is die beugel niet los gescheurd
dan denkelijk toch iets in de koppeling

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het goedkoopste is om eerst een nieuwe koppelingskabel te kopen, deze zelfstellende apparaten gaan ook wel kapot waardoor je dit kan krijgen..

Of...Laat eens iemand op de koppeling trappen en kijk hoe de hefboom op de bak dan staat, staat deze ongeveer uiterst omhoog getrokken of staat deze halverwege ? Als hij al flink hoog staat zal de koppeling wel versleten zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.