Volkswagen Passat: Distributie vervangen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

De distributie is aan vervanging toe. Nu heb ik dit nog nooit gedaan, maar dat geld voor meer dingen die ook prima gelukt zijn. De een zegt er vooral niet aan beginnen en de andere heeft het over slechts een half uurtje boosmaken en het is gedaan... Hoe moeilijk kan het zijn?! Hebben jullie nog tips? Alvast bedankt voor jullie moeite!

Groeten,

Edgar

Edgarpassatfan

Geplaatst door Edgarpassatfan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

koen6346 (0), 17 jaar geleden

Stelt niet veel voor, als je alles optijd zet of aftekend kan er eigenlijk niks mis gaan. succes ermee!

Edgarpassatfan (0), 17 jaar geleden

Bedankt Koen! Laat nog wel weten of ik een nieuw blok zoek na het weekend...

Edgarpassatfan (0), 17 jaar geleden

Alles is gelukt, motor doet het als een speer. Uiteindelijk een uitdraai gekregen via wat omwegen van Olyslager. Daarmee was het prima te doen. Het uit- en inbouwen van de dynamo en de stuurpomp waren nog het meeste werk. Alles netjes op tijd gezet en aangemerkt hoe het stond. Dubbel, maar wel de zekerheid dat alles goed stond. Bij het spannen was een en ander toch weggedraait, bij het rond trornen bleek dit. Dus poging twee. Wel eerst denkfoutje gemaakt met verschuiven van de riem tov de tandwielen omdat het krukas wiel kleiner is en dus 2 keer draait tegen de andere een keer. Dat gaat dus niet. Dus vanaf begin opnieuw begonnen met alles op tijd te zetten en poging drie was zo eigenlijk zo gepiept. Al met al was het een prima ochtendje sleutelen met mooi weer en goed resultaat.

Voor de liefhebber heb ik de uitdraai gescand liggen.

Groeten,

Edgar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.