Volkswagen Transporter: distributieriem vervangen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 57 kw

Mijn 5 cilinder moet binnenkort aan een nieuwe distributieriem. Is het zo dat ook de pompriem vervangen moet worden en de waterpomp. En waar moet ik nog meer opletten.
Verder vervang ik ook de aandrijfas rechts; is het beter om dan beide assen tegelijk te doen.
alvast bedankt

mattymusters

Geplaatst door mattymusters (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Matty wil je dat in eigen beheer doen of wil je alleen goede raad???

mattymusters (0), 14 jaar geleden

[quote=Punt]Matty wil je dat in eigen beheer doen of wil je alleen goede raad???[/quote]
Goede raad !!!

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

De waterpomp vervangen is haast een must want 2 riemtermijnen gaat deze niet mee en ik heb schades gezien bij afwachten en zuinig zijn. Verder zou ik de werkzaamheden door een doorgewinterde monteur laten doen, want er is veel spec. gereedschap nodig en expertise . Ook voor de as is een steun nodig om de as /wielnaaf omhoog te houden en een lange pijp 27 om de torsiestang te lossen. Alleen al de krukasbout lossen ,deze zit vast met 160nm + 180 gr toe. Ook de pompsnaar vervangen, op zichzelf niet zo moeilijk ,maar de timing weer wel .Succes Jan

mattymusters (0), 14 jaar geleden

[quote=Punt]De waterpomp vervangen is haast een must want 2 riemtermijnen gaat deze niet mee en ik heb schades gezien bij afwachten en zuinig zijn. Verder zou ik de werkzaamheden door een doorgewinterde monteur laten doen, want er is veel spec. gereedschap nodig en expertise . Ook voor de as is een steun nodig om de as /wielnaaf omhoog te houden en een lange pijp 27 om de torsiestang te lossen. Alleen al de krukasbout lossen ,deze zit vast met 160nm + 180 gr toe. Ook de pompsnaar vervangen, op zichzelf niet zo moeilijk ,maar de timing weer wel .Succes Jan[/quote]
Jan, bedankt voor de goede raad; pomp is besteld, en de werkzaamheden worden inderdaad door een doorgewinterde vw- monteur in Turkije uitgevoerd.
Gr. Matty

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.