Volkswagen Transporter: auto valt dood bij startpoging

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9

Sinds een paar dagen heb ik een startprobleem, als ik voorgloei en mjn contactsleutel omdraai, valt alles uit, in het begin starte hij weer opnieuw vanzelf op, maar nu niet meer.
Eerst hoorde ik een soort tikkend geluid alsof iets probeerde te starten, maar het lukte niet, bij elke tik zag ik ook de wijzers een stukje omhooggaan en weer terug vallen.
Had een oplossing gevonden, accupool van de min af, 10 tellen wachten en voila, ik kon weer starten.
Ook dat wil nu niet meer lukken. Ik reed van de week op de snelweg en er kwam een tunnel, ik licht aan, valt de radio uit. kon deze wel opnieuw aanzetten maar het hoort niet.
Ik denk dat er ergens sluiting zit of dat er een relais stuk is, want ik heb ontdekt dat als de auto na een startpoging dood valt, en ik trek aan een bruine draad op de minpool, dan staat alles weer aan.
Waarschijnlijk gaat deze draad naar een relais, dat ga ik nu even uitzoeken, maar als iemand weet wat dit zou kunnen zijn, elke hulp is welkom en zorgt dat ik niet zo lang aan het zoeken ben.

Alvast bedankt.

Geplaatst door

jacqseit (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Goede middag dit zijn slechte kontakten , begin bij de accupool en loop alle verbindingen na . Met de massa ben je sneller klaar maar zeker zo belangrijk . Onder de accu naar het chassis en dan naar de versnellingsbak. Is er kort geleden nog wat vervangen ,kijk daar eerst . Vaak zie je op de plaats van het slechte contact verkleuring door hitte. Onder het dashboard en links daarvan zitten massapunten .en inde buurt van de zekeringkast. Deze kast kan los en naar beneden ,je ziet dan wat meer. Doe dit met gebruikers aan ,dan hoor je bij een fout de relais knipperen Succes.

Punt 50
badge

14 jaar

Ik heb net ontdekt dat, op het punt waar de - en de + draad samen naar binnen gaan, er ergens een sluiting moet zitten, want met het contact nog aan, terwijl de stroom al uitgevallen is, deze twee draden een beetje naar voren duwen en ik hoor alles weer aan slaan, trek ik deze draden terug, dan valt alles weer uit.
Wel een rot stuk om te controleren, zit goed verpakt. Na checken, zie ik dat via deze boom ook de draden van het licht hier samen komen, wat kan verklaren dat bij het aandoen van het licht de radio uitvalt.
als de draden op dezelfde stand blijven, dan is het startprobleem weg.
Nu dus maar gaan zoeken waar die breuk zit, al vindt ik dat wel vreemd op zo'n plaats.
Het kan ook zijn dat de aansluiting op het relais inderdaad niet meer goed zit, hoop dat ik die kast loskrijg.


In ieder geval bedankt

jacqseit 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.