Volkswagen Golf: distributieriem vervangen golf 2 1.6 benzine

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

hoi mensen het volgende,

mijn distributieriem is aan vervanging toe en ik wou dit graag zelf vervangen...nou heb ik in het grijze verleden dit een keer gedaan bij een golf diesel en was dat toch erg makkelijk te doen...wel moest de nokkenas en pomp vastgezet worden..

hoe zit dat bij een benzine motor waar moet ik op letten en moet ik nog dingen vastzetten of blokeren?
en waar staan de merktekens?
het lijkt mij dat ik dit zelf toch kan doen ik heb alleen ff jullie advies nodig..! wie helpt me verder??

gr.Fred

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Rand krukaspoeli heeft een inkeep, deze in lijn brengen met merkteken in het riemwiel van de hulpas, (het riemwiel na de krukas)
Nokkenasriemwiel heeft een merkteken, dit komt overeen met de deling van het kleppendeksel aan de voorzijde.

Let even goed op hoe om het exentriek van de spanner nu zit, zelfde richting spannen..... (anders loopt hij los) En gebruik hier een momentsleutel. Draai je gouw te vast met tapeindbreuk tot gevolg.

Na montage krukas 2 maal met de hand ronddraaien. (deze vw draait als het goed is nooit tegen de kleppen aan, maar het is voor alle andere motoren een aanrader en dus doe je het standaard.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.