Volkswagen Golf III : distriebutieriem golf 3 1800i bwj 1994

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800i

Hallo ; ben vandaag bezig geweest met vervangen van distriebutieriem , alle punten goed gezet , nokkenas op merkteken , krukas ook op merkteken en ontsteking op het lijntje van de verdeler . Als ik nu die nieuwe riem opleg en aanspan dan staat er niets meer juist ;ik denk dat die riem niet helemaal hetzelfde is , kan er mij iemand eens een tekening geven met de juiste merktekens . in ieder geval zal ik morgen weer de oude riem opleggen . dank

Hooghe jozef

Geplaatst door Hooghe jozef (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 13 jaar geleden

je moet zorgen dat de riem aan de niet gespannen kant volledig strak zit, anders gaat met aanspannen de boel verspringen.

Edgarpassatfan (0), 13 jaar geleden

Als je mij je e-mail even geeft heb ik een uitdraai van de hele procedure voor je. Heb het hiermee bij mijn vorige auto ook gedaan. Ik had overigens het zelfde probleem: alles was verschoven. Alleen was ik zo slim geweest (meer geluk dan wijsheid) om overal nog even mijn eigen merktekentjes op te zetten. Dat is mijn redding geweest. Uiteindelijk stond alles goed en liep de auto prima. Maar de originele merktekens klopte niet veel meer van... Waarschijnlijk daar achteraf afstellen van ontsteking e.d. Met het spannen van de riem had ik ook problemen: Dat heb ik een paar keer moeten doen zodat ook daardoor niet alles wegdraaide.

Groeten,

Edgar

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

tav Edgarpassatfan : mijn Email adres; jo.hooghe@skynet.be dank bij voorbaat

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

veel dank voor de heel duidelijke uitleg en tekening , ik denk nu dat mijn fout in fig.6 zit . ik heb nogthans ook alles afgetekend maar ik kom nooit goed uit na spannen , auto loopt wel maar accelereert niet goed en in het andere geval (als ik de ontsteking 1 tand verleg ) hoor ik de kleppen rammelen bij acceleren, tot 2000 a 3000 toeren geen probleem daarna wel . maar zoals gezegd , morgen terug proberen met bijhorende tekeningen . thank you

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

voila, alles terug los gemaakt , juist gezet zoals op tekening en terug oude riem gemonteerd .....alles draait perfect en geen schade aan kleppen of zo ik denk dat die ontsteking ietsje verkeerd stond. veel dank aan alle meedenkers .

Edgarpassatfan (0), 13 jaar geleden

Betere berichten! Maar je schrijft: "oude riem teruggezet"? Was die nieuwe dan toch niet goed?

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

die tanden zijn van vorm niet hetzelfde en daarom loopt de riem misschien eens over een tand , ik had ook alle getekend . dan gewoon de oude riem er terug op en draaien maar , geen probleem meer zal na verlof nog een poging doen om distriebutie riem te vervangen , zal original kopen bij vw

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

riem made in "slovakia" hmmmm heb daar twijfels over

Edgarpassatfan (0), 13 jaar geleden

Ah, oké... Geen risico nemen. Niet dat Slovakia een probleem zal zijn, maar als ie er al anders uitziet is het vragen om problemen. Je bent nu in elk geval een geoefend man op gebied van distributie vervangen!

Groeten,

Edgar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.