Volkswagen Touran: div storingen, luchmassa melding, inhouden, ventilator reageert

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo, na eerdere bedradingsproblemen gaat de laatste tijd ongeveer een maal per week het storingslampje van de motor branden. Bij uitlezen wordt vermeld: onlogische waarde luchtmassameting. Verder klinkt in de auto het geluid van een ventilator die harder gaat lopen bij gas geven tijdens het rijden (is niet de verwarmingsventilator). Nu begint de laatste week de auto ook schokkend te rijden zelfs op de cruisecontrol houdt de auto in en geeft hij vervolgens weer gas. Kortom het begint op een spookauto te lijken. Weet iemand misschien of de luchtmassasensor en ventilator of het motormanagement systeem een gemeenschappelijke voeding, massa of stekker hebben die deze storing zou kunnen veroorzaken???

Gezien het vele geld dat wij al aan de Volkswagen dealer hebben uitgegeven zou ik, om te voorkomen dat we failliet gaan, nu graag zelf willen proberen te storing te vinden.

Wie heeft suggesties?

Ton van Rijn

Geplaatst door Ton van Rijn (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Als eerste het storingsgeheugen laten uitlezen en dan verder kijken wat daar uitkomt.
Zou ook nog kunnen dat je weer bedradingsproblemen hebt en dat gebeurt meestal in de kabelboom met de geribbelde hoes er omheen ter hoogte van de startmotor.

Ton van Rijn (0), 12 jaar geleden

Het probleem is gevonden en opgelost: de turbo-slang was gescheurd! Ricky: bedankt voor je reactie

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.