Volkswagen Passat: Diverse klachten van onlangs gekochte Passat VR

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: VR6 2.8 128 KW

Heren en eventueel dames. Mijn volgende problemen 1e bij constante snelheid stoten v/d motor voornamelijk bij toerentallen tossen 1500+2500 is dit goed voelbaar ,stationair loopt deze redelijk goed niet perfect wat je mag verwachten van een VR6, verder trekt deze motor als een lier en gaat dan zonder haperen of stoten tot het rode gebied (laat het niet tot aan de toerenbegrenzer gaan ,kan ook stuk!)

2e aansturing van mijn ECC+ radiator ventilator. Airco compressor schakelt wel in maar de ventilator schakelt niet in, ik heb de fan controller 357 919 506 toen vervangen maar zonder resultaat, ook is in de tussentijd een ventiel eruit geknald doordat, na later bleek de ventilator niet aansloeg en hierdoor de temperatuur en de druk (30 bar) in het systeem te hoog opliepen. dit werd geconstateerd ná vervanging v/h ventiel en het systeem aangesloten aan Aircovulapparaat om opnieuw te vullen met 134A gaf de drukmeter gegeven moment 30 bar aan.
Voor het vervangen van 357 919 506 werkte de ventilator echter wel voor het koelen van de koelvloeistof, ikheb het gevoel dat het nu niet meet werkt omdat de temperatuur oploopt tot bijna 110 graden(durf niet hoger, koppakking)

Wie helpt mij van deze problemen af

BVD Futzi

Futzi538

Geplaatst door Futzi538 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Futzi538 (0), 16 jaar geleden

Ik moet er nog één ding aan toevoegen. bij het starten van de motor loopt het motortoerental op tot plusminus
1600 T/min, dit lijkt mij niet normaal! waar kan dit aan liggen???

groet Futzi.

Speedrazor (0), 16 jaar geleden

Lekke vacuumleiding, inlaatpakking lek, brandstoffilter vervuilt, en/of lambasonde niet helemaal fris meer..
Van al deze kwalen kunnen ze de door jou omschreven storing geven..

Futzi538 (0), 16 jaar geleden

Heb reeds gecontroleerd op vacuumlekkage, met remmenreiniger. en eerste actie na aankoop is olie en alle filters vervangen. Heeft iemand eventueel de waarden van de lambdasonde??
Is het ook mogelijk dat het aan de bougie's kan liggen (staat mij iets van bij uit het verleden,Ruim 25 jaar terug
reed ik met mijn werkplaatschef en een soortgelijke storing deed zich voor, toen stond één bougie iets te nauw ná een grote beurt)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.