Volkswagen Passat: Stationair toerental schommeld soms

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: ATJ

Hallo,

Soms heeft mijn Passat last van een onregelmatig stationair toerental. Het toerental schommeld dan niet heel erg, maar toch. De motor draait dan wat onrustig. Het probleem is mij tot nu toe alleen bij warme motor opgevallen. Ook is het me opgevallen dat als ik op de snelweg rijdt het soms net is alsof de motor even één seconde inhoud. Wie herkend dit probleem en weet waar ik het moet zoeken. bedank voor de tips.

Groet,

Willem

willem12112

Geplaatst door willem12112 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

Willem

Dit probleem is heel simpel op te lossen door de contacten in de stekkers op de pompverstuivers onder de kleppendeksel iets te vernauwen (aanknijpen) Dit probleem komt overigens vaker voor en is op deze manier op te lossen.

Gr. paul

willem12112 (0), 16 jaar geleden

Hallo Paul

Ik zal binnenkort de stekkers op de pompverstuivers aanknijpen, of desnoods de kabelboom vervangen. De storing is sporadisch, dus ik zal na de reparatie even een flinke preofrit moeten gaan maken ;-)

Bedankt voor je advies!

Groeten Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.