Volkswagen Golf: Dop expansievat

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 8v

Sinds afgelopen zondag komt het koelsysteem van mijn Volkswagen golf niet meer op druk, nu bleek dat het expansievat alle druk eruit gooit via de aansluiting van de dop of via de dop zelf. Gisteren de dop wat strakker aan gedraaid en nu bouwt het koelsysteem iets meer druk op maar nog steeds niet volledig. Mijn vraag is :

-Komt het ooit voor dat het overdrukventiel kapot gaat?(alle rubbertjes in de dop zien er goed uit en zijn niet poreus)

-Of kan ik iets op de rubbers smeren dat de dop beter afsluit(vaseline?).

-Kan het kwaad om met een lage druk in het koelsysteem te rijden( ik rijd maar 100 KM per week).

P.s. Ik ben niet van plan al te veel te vervangen i.v.m. de APK die in juli verloopt.

Hbaken

Geplaatst door Hbaken (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

snowman11000 (0), 17 jaar geleden

Een afsluitdop van het exspansievat kost je de kop niet mocht die het probleem geven,gewoon een nieuwe erop voor enkele euro's.maar mocht het vaatje lek zijn of ergens anders een lek zitten dan zie je dat en ruik je dat zeker het is (een zoete geur)

Het koelwater systeem moet een bepaalde druk hebben om goed te kunnen werken en al rij je ook maar 50 km in de week dat moet gewoon goed zijn, vooral als het straks warmer weer gaat worden.....en ook geen vet smeren helpt niets!

Deze laatste vraag (regel) die je schrijf begrijp ik niet echt >>>P.s. Ik ben niet van plan al te veel te vervangen i.v.m. de APK die in juli verloopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.