Volkswagen Passat Variant 2016: dsg

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: DCX, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Hallo,

Heb vorige jaar bij van Mossel mega occasion hal in Utrecht een Volkswagen Passat Variant 1.6 tdi met dsg gekocht uit het jaar 2016. De auto had toen 173000 km gelopen. Ik wilde een goedkopen nette auto hebben om te starten met een taxibedrijfje voor 1 a 2 dagen in de week. Auto heeft nu 194000 gelopen dus rij ongeveer 20000 a 25000 km per jaar. Dit jaar 2 mnd stilgestaan ivm corona.

Na dat ik de auto voor 18000 euro gekocht had heb ik een Bovag garantie gekregen voor 6 maanden maar met max 5000 km op de motor en de aandrijflijn. Omdat ik volgens de verkoper er taxi mee ging rijden.

Heb de auto netjes service laten geven bij Muntstad in Utrecht en in februari had ik het idee dat mijn koppeling slipte. Ik naar Muntstad en diagnose laten stellen. Koppeling op en versleten moet vervangen worden kosten 1800.- maar de service medewerker zegt ga eens naar van Mossel en leg het uit.

Bij van Mossel binnen komen kreeg ik NEE we kunnen niks doen. We doen nooit wat met garantie aan de koppeling is een slijt onderdeel. Maar ik heb wel een adresje in Utrecht zal even bellen die doen het voor 900,- Toen kwam de verkoper die de auto verkocht had en die zegt is het niet gewoon fabrieksgarantie. Ik zeg zoek jij dat eens uit. Hij stuurt mij een paar dagen later een mail dat het geen fabrieksgarantie is maar van Mossel wil het wel doen voor 1700 euro om mij te matsen.

Toen voelde ik mij in de zeik genomen en ben ik gaan uitzoeken en bij de Bovag uitgekomen. 6 maanden garantie is op alles en het is niet toegestaan aanvullende garantie bepalingen in te zetten die ten nadelen zijn van de klant. Dus die 5000 kilometer kan helemaal niet. Na 2 mails van mij kant 1 ste kreeg ik een afwijzing 2 keer kon ik hem brengen want van Mossel ging voor 100% tevreden klanten.

Auto is gemaakt. Nu rij ik deze week met de auto weg bij een stoplicht. Ik doe het normaal in D en had hem een keer op S gezet. Lawaai onder de auto dus ik de auto stil gezet en pechhulp van Volkswagen gebeld. Monteur reset alle foutcode en ik kan weer rijden. Maar de auto reed niet goed. Dus de auto gaat mee naar Muntstad.

Na 3 dagen word ik gebeld door Muntstad. Koppeling was te ver uit elkaar gesteld maar een oorzaak konden ze niet vinden. van Mossel ze hadden contact gehad met van Mossel en die had de opdracht tot diagnose gegeven. Nu de diagnose dit was stelde ze op hun standpunt dat ze reparatie goed was uitgevoerd en de onderdelen goed waren dus geen garantie kosten 1200,- Muntstad had gezien dat zei de koppeling door hun vervangen was en van Mossel dacht dat het om een lease auto was. Dus ik was geen partij volgens van Mossel. Wel vreemd dat ik een auto koop en nu opeens de eigenaar een lease maatschappij is.

Nu zet muntstad de auto in elkaar en blijkt de auto niet goed te rijden volgens hun is de Mechatronic kapot kosten 1500,-
Nou moet die vervangen worden zit ik dus nu al aan 2700,- aan reparatie kosten.

Wie heeft hier ervaring mee. Mijn auto staat nu al bijna 1 week bij de dealer geen inkomsten en een rekening die extreem hoog gaat worden.

Taxicentrale

Geplaatst door Taxicentrale , lid sinds 7 maanden geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Tja lijkt mij een juridisch dingetje , je hebt garantie op de reparatie lijkt mij , is deze niet goed uitgevoerd lijkt mij dat van mossel aan zet is , maar problemcar is geen platform voor dit soort zaken .

Taxicentrale, 7 maanden geleden

Mijn idee achter de topic is misschien hebben meer mensen hier ervaring mee en welke oplossing is er geboden. Hoe kan het dat na nog geen 15000 kilometer opeens de koppelingsplaten uit elkaar staan. En kan dit zo maar gebeuren.

Mechatronic is dat een computer met elektronica en kan die zomaar kapot gaan. En zijn er misschien mensen die meer weten over garantie en dat soort zaken

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 PRO, 7 maanden geleden

Als van Mossel is aangesloten bij de BOVAG, wat ik wel verwacht, dan geldt een garantie op de reparatie van 6 maanden, ongeacht het aantal kilometers.
Dus even met van Mossel om tafel.

Dit is tevens het einde van dit topic, omdat dit onderwerp geen zaak is voor dit forum.

Taxicentrale, 7 maanden geleden

zo graag een antwoord willen. wat is de oorzaak of kan de oorzaak zijn dat die platen uit elkaar staan.

oldford PRO, 7 maanden geleden

Los van de Bovag garantie is er ook nog de "wettelijke" garantie.
Die is zeker zonder kilometer beperking en geldt ook voor de versnellingsbak.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...
En: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-confo...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.