Volkswagen Passat: Dynamo nog ok?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal,

Ik heb een VW passat 2.0 uit 2001. De laatste tijd heb ik nogal eens last van een accu die zover leeg is dat de auto niet meer wil starten. Ik rijd voornamelijk kleine stukken binnen de bebouwde kom en tot vorige jaar winter geen problemen gehad. Toen een nieuwe accu aangeschaft omdat ik dcaht dat daar het probleem inzat. De accu heb ik door laten meten en is ok.

Heb de spanning op de accu gemeten als de auto stationair loopt, dan krijg ik een spanning van 13,7 volt. In rust met alles op slot meet een een stroom (tussen - pool ingehangen) van 0,029 ampere. Zover geen probleem denk ik... Op het moment dat ik de auto stationair laat lopen en de boel ga belasten door achterruitverwarming, autoradio, lampen enz. aan te zetten meet in nog maar een spanning van 12,5V.

Kan het zijn dat de dynamo niet meer ok is? Andere ideeën?

Graag jullie reactie...

Sander Middelkoop

sander007

Geplaatst door sander007 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

en alles aan met 1000 en 1500 rpm
wat meet je dan
denk dat er niets anders is dan de kleine stukjes rijden met relatief veel verbruikers

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als het voltage rond de 12,5 blijft hangen, kan het zijn dat 1 van de koolborstels `plakt` en niet meer goed tegen de sleepring drukt, dat zou het wel kunnen verklaren..

Anders zou ik toch eens de spanningsregelaar van de dynamo controleren..

Gr Stefan

sander007 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik rij vandaag of morgen wel eens langs een garage die gespecialiseerd is in dynamo's enz. hier in Ede.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.