Volkswagen Caddy: ecu caddy defect

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 sdi

Goedendag,

Ik heb een caddy sdi staan bij welke ik de diagnose heb gesteld 'ecu defect'. Geen storingcodes wel storingslampje, loopt alleen stationair, bekende vocht in ecu kwaal. Printplaat geoxideerd.

Nu wil ik, de ecu vervangen want repareren lijkt me geen optie. Of iemand hier moet daar anders over denken..
Maar ik heb op onderdelenzoeker gezocht en ik krijg één hit. Die vraagt 430 ex voor de ecu. Dat vindt ik tever gaan voor een sloop deel.

Nu heb ik een ecu van een polo sdi, de code komt bijna overeen. Allen de laatste letter is anders een E en een K. De caddy start op de polo ecu alleen zit er een startonderbreker op. Maar ik weet niet het goedgaat als ik de polo ecu laat deblokkeren.. heeft iemand hier ervaring mee? Of dit kan, wat jullie zouden doen e.c.

Het zou zonde zijn als ik kosten maak en dat de ecu later kan weggooien omdat de mapping van een polo totaal anders is.

Alvast bedankt!

Greefhorst

Geplaatst door Greefhorst (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jos_br (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik soldeer de chip en startonderbreker altijd over.

Jos.

Greefhorst (0) PRO, 11 jaar geleden

Kijk dat is een mooi andwoordt!

Maar welke zijn dat, dat weet ik niet.

Ik heb het tot op heden even opgelost. Ik heb in etka gekeken en de ecu is ook toegepast in een polo met dezelfde motor. Staat gewoon ecu diesel bij. De sleutel even ingeleerd met vagcom en hij doet het weer !

Alleen heeft de auto nog geen apk na het jaartje stilstaan dus ik moet eerst de rest even klaarmaken zodat ik kan testen hoe hij loopt. Verder doet alles het wel starten en lopen alle functies werken enz.

Maar voor de volgende keer zou het me veel tijd schelen als ik de chips even kan overzetten. Welke zijn het precies ?

Groeten,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.