Volkswagen UP 2014: Eerst niet starten, maar wat was het?

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: CHY, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 44

Auto start plotseling niet. Startmotor slaat wel rond, maar pakte niet aan.
Bougies verwijderd, electrode afstand in orde, geen overdreven aanslag.
Tijdens het proberen van de bobines, loopt de motor plotseling toch. Moeizaam, wil geen toeren maken. Bij het testen van de 3de bobine loopt hij plotseling op 2 cilinders. Bobine 3 teruggezet en starten, lopen. Proefritje; geen probleem.
UItlezen met VCDS: geen enkele storing. 86000km gelopen.
Doet het meest denken aan dat hij geen brandstof kreeg.
Iemand een idee? Zijn er bekende storingen van deze 3 pitter?

dutch123

Geplaatst door dutch123 (65) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen UP? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (200) PRO, 3 weken geleden

Ook geen foutcodes voordat je de bobines ging testen? Laatst een 3 cilinder Alto met een kapotte bobine maar die liep wel gewoon door op 2 cilinders dus denk eerder aan een draadbreuk of bijna breuk ergens

dutch123 (65), 3 weken geleden

Was begonnen met uitlezen: Geen foutcodes.
Als er 1 bobine stuk was, had hij nog wel gestart op 2 cilinders, maar dat deed hij ook niet. Een draadbreuk zou kunnen natuurlijk, maar dan moet dat ergens zijn dat geen van de bobines stroom krijgt of geen van de injectoren.

dutch123 (65), 3 weken geleden

Inmiddels een paar dagen verder. Probleem is nog niet teruggekomen.
Hoe werkt het brandstofsysteem? Zit er ergens een retourklep zodat de brandstof niet terug naar de tank loopt als hij uitstaat? En mochten de leidingen leeg zijn om welke reden dan ook, start hij dan toch bijna gelijk omdat er in de tank een brandstofpomp zit die de boel in no-time vult, of kan dat enige keren proberen te starten duren?

Siem Bijman (200) PRO, 3 weken geleden

Zo te zien zit er alleen een brandstofpomp in de tank. Er zit een brandstofpomp relais die de pomp moet aansturen. Als die dat niet doet krijgt ie geen brandstof. Denk dat de leiding , mocht deze leeglopen terug de tank in wel snel weer gevuld wordt. Is lastig zo’n probleem die zich eenmalig voor heeft gedaan

check

Beste antwoord, geplaatst door dutch123 (65), 3 weken geleden

Ok, dank. Mocht het terugkomen, ga ik eerst het relais bekijken en kijken of de pomp draait.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen UP of stel zelf een nieuwe vraag.