Volkswagen Golf: Elektrische ramen

Bouwjaar: 2001

Wij hebben het volgende probleem: Geen van de elektrische ramen zijn bedienbaar. Ledje op linker deur knippert niet, dus het alarmsysteem schakelt niet in bij het afsluiten van de auto. Het is een auto met c.v., maar zonder afstandsbediening. Auto laten uitlezen, maar er is een communicatiefout bij het uitlezen van het comfortsysteem. Dus er zijn geen foutcodes uit te lezen. Het slot in de linkerportier is inmiddels vervangen, zonder resultaat. De c.v. werkt normaal, alleen hoort deze bij het op slot draaien twee keer te "klikken" ?? en dat gebeurt maar één keer. Nu heeft de auto een week of zes geleden een lichte zijschade gehad, welke bij een ander bedrijf herstelt is, maar er is geen zichtbare schade aan de binnenkant van de deur. Alles heeft direkt na de schadereparatie ook goed gewerkt.
Iemand nog tips?

Hilbrand Bos

Geplaatst door Hilbrand Bos (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo hilbrand

draadbreuk of schade in de doorvoer in de stijl

paul,

Guido Priemus (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is geen goed teken als het regelapparaat niet valt uit te lezen. Lijkt me dat daar in ieder geval een probleem zit.

Groet,

Guido Priemus

jhl (0) PRO, 18 jaar geleden

bedrading tussen deur en deurstijl gecheckt? Ook geen foutcodes met de VAG-Com?

Hilbrand Bos (0) PRO, 18 jaar geleden

De bedrading heb ik globaal nagelopen, maar zal dat nog eens doen ook van de achterdeur. De computer is uitgelezen met bosch apparatuur en met de vag diaganose apparatuur, beide geen communicatie met het comfortsysteem wel met motorsturing,abs, airbag e.d.

erik2819 (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien overbodig,maar zijn alle zekeringen in orde?Het comfortsysteem is nl voorzien van meerdere zekeringen.

dupl-u-6144-5dd14a0397e75+lampie (0), 18 jaar geleden

misschien 1 van je beugeltje iets verbogen dan kan hij geen volle slag maken

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je het systeem niet kan uitlezen dan zal ik hier eerst eens aandacht aan geven.De k-lijn(diagnosedraad grijs/wit) ligt niet aan massa of dergelijke omdat je wel andere systemen kan uitlezen.Kan zijn dat de k-lijn tot aan de comfortmodule onderbroken is,maar die kans is maar klein.

Zelf denk ik dat de module zelf defect is of een voeding/massa kwestie.Denk eerder een kapotte comfortmodule.

zundappgek12405 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo vervang je linker raammotor maar compleet met module,waarschijnlijk zit hier je euvel,hier word namelijk alles mee aangestuurd, succes..

Peet S (0) PRO, 18 jaar geleden

Het regelapparaat comfortsysteem zit links onder het dashboard. Gezien het gebrek aan communicatie met dit regelapparaat, blijkt dat er zich absoluut een grote storing in voordoet. Gezien er geen bediening van alle ruiten is, plus geen safe-functie van alle sloten, is dit regelapparaat de oorzaak.

Met vr. groet.
Peet S.

Hilbrand Bos (0) PRO, 18 jaar geleden

Na veel zoek en meetwerk toch maar de comfortmodule vernieuwd, en jawel het probleem is opgelost.
Iedereen bedankt voor het meedenken.

M.v.g. Hilbrand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.