Volkswagen golf 1.8: elektrische ruit beweegt in stukjes

Bouwjaar: 1996

hallo,
mn ene elektrische ruit werkt niet goed. Wanneer ik de ruit naar boven of beneden wil laten schuiven, dan stopt de ruit na 2 cm. Het lijkt alsof het systeem denkt dat de ruit op het einde zit want ik hoor telkens ook een klikje.

Als ik dan de knop loslaat en opnieuw indruk dan gebeurt er net hetzelfde.
Met als gevolg dat ik voor het volledig openen zon 15 keer het knopje moet lossen en opnieuw indrukken.

Ik heb het zijpaneel van de deur gehaald, het motortje even bekeken en hier lijkt op het eerste zicht niks verkeerds.

Heeft iemand ervaring met dit probleem?

Ruben10543

Geplaatst door Ruben10543 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de schakelaar vervuild dan wel versleten is dan krijg je dit ook vaak. Als het een andere ruit betreft dan bij de bestuurders zijde dan kun je het testen door de schakelaar van het raam zelf te bedienen. Kijk dan wat er gebeurt.

Is het de schakelaar van de bestuurders ruit probeer het ding dan uit elkaar te halen en schoon te maken, een busje contactspray/cleaner wil voor het storingsonderzoek ook wonderen doen. Spuit het IN en niet op de schakelaar( soms zit er een kapje bovenop en dan kun je blijven spuiten) en de kans dat er verbetering optreed is aanwezig.

Ruben10543 (0), 19 jaar geleden

bedankt voor deze uitleg.
alleen, heb ik reeds de schakelaars omgewisseld en het bleef hetzelfde doen... dus daaraan kan het al niet liggen...
toch bedankt, als iemand anders mij kan verderhelpen hoor ik het graag...

Wigcher (0) PRO, 19 jaar geleden

De binnen kant van je raamrubber inspuiten met siliconenspray, waarschijnlijk gaat het raam te stroef in de rubbers en "denkt" het mechanisme dit de aanslag is bereikt.

groeten Wigcher

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb dit gehad met een vento, het achteraam deed het zelfde als die van jou. daar was het motortje kapot dus denk ook dat je om een nieuw motortje kan. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.