Volkswagen Golf3 1800 benzine: loeiend geluid achterwielen

Bouwjaar: 1994

Hallo,
ik heb sinds een tijdje bij mn golf3 van '94 een loeiend geluid achteraan de wielen. dit geluid versterkt naarmate ik sneller rijd.
Het lijkt wel alsof ik met een platte band rij.
Met de tijd denk ik ook dat het geluid erger geworden is.
Weet iemand wat het probleem kan zijn en of er 'grote kosten' bij gepaard gaan?

Golf33804

Geplaatst door Golf33804 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Michael7698 (0), 19 jaar geleden

Misschien achterwiellager(s)

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou zelf ook voor de achterwiellagers gaan.. en zover ik weet kosten ze ongeveer 40 ¤ per set (dus kleine 80 ¤ totaal)

je kan het simpel zelf testen.. even de auto opbokken en dan een draai aan het wiel geven.... je zou ze moeten horen. EN ook even kijken of het wiel radiale of axiale speling heeft...

if so, De lagers (laten) vervangen.

suc6

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

weet zeker dat je met cuppende achterbanden zit. doorrijden en ergeren of banden vernieuwen. maar het komt toch weer. je moet vaker de wielen wisselen van voor naar achter dan voorkom je het. je kan het wiellager even testen door de auto op te krikken en even aan het wiel te draaien om de wiellager uit te sluiten maar weet bijna zeker dat het aan je banden ligt. laat je vlakke hand eens over het loopvlak van de band glijden, is deze nogal happerig? hoef je de wielager test niet meer te doen en kun je meteen om nieuwe bandjes.

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

Beste Arie Vanzanten,

Ik zou het geluid dat word veroorzaakt door gecupte banden toch niet als loeiend omschrijven.... en mochten ze wel gecupt zijn.... dan willen de wiellagers daardoor ook nogwel eens kapot gaan..... dus enkel nieuwe banden monteren lijkt me een beperkte diagnose/oplossing.

groet

Golf33804 (0), 19 jaar geleden

de banden zijn 4 maand oud, ik denk niet dat hier iets aan schort. ik ga zo snel mogelijk de auto opkrikken en de wiellagers eens aan de tand voelen :-)

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je weleens met gecupte banden gereden blije geit? deze kunnen zeker wel loeien. maar als de banden maar 4 mnd oud zijn dan moet ik blije geit gelijk geven en zou ik maar eens naar de wiellagers kijken.

Golf33804 (0), 19 jaar geleden

doe ik vandaag nog, bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.