Volkswagen Golf 2004: Epc lampje zonder uitleesbare foutmelding

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Goedenavond allemaal,

Ik heb een probleem met mijn golf V 1.6 FSI waar ik niet uit kom.
Sinds een tijdje gaat bij mij spontaan het Epc lampje branden.
Ik ben hiervoor bij de garage geweest en hier kwamen geen foutmeldingen uit voort, lampje gaat spontaan branden en gaat vaak na een tijd stilstaan en opnieuw starten ook vanzelf weer uit.
Advies van de garage was om langs te komen om uit te lezen als het lampje brand om te zien of er dan wel iets naar voren komt.
Na meermaals proberen ging na iedere keer dat ik onderweg was naar de garage het lampje uiteindelijk weer uit voor ik daar was.
Inmiddels heb ik zelf een uitlees apparaatje gekocht en zojuist toen het lampje weer brandde uitgelezen. Helaas zonder resultaat, geen foutmelding waarneembaar en geen foutmeldingen in het log. Wat dan weer wél werkt is het wissen van de foutmelding, dit gedaan en jawel hoor het lampje was uit.
Het valt mij op dat dit probleem zich vooral voordoet als de auto een tijdje in de zon heeft gestaan, en vanaf dat het weer een beetje beter geworden is. (boven de 20°)
Ik heb laatst de lambdasonde achter de cat los gehad en doorgemeten, hier geen vreemde waardes aan af te lezen en stationair toerental is stabiel.

Is of kent er hier iemand die hetzelfde probleem heeft gehad, of wie dit bekend voor komt? Opzich is het niet zo erg dat het lampje brand als er zich geen foutmelding voordoet (ookal ben ik hier zwaar allergisch voor) maar ik zou toch graag gewoon op mijn auto kunnen vertrouwen ipv. Foutmeldingen die niet waarneembaar zijn blijven wissen.
Ik weet dat mijn wagen al wat ouders is, maar voor de rest is alles prima in orde, net nog een volledig nieuwe distributieset laten monteren en de keuring zonder problemen door gekomen.

Bij voorbaat dank voor het mee denken!


Ps. Ik heb wel van iemand gehoord dat door de warmte de sensoren 'verkeerde waardes' aan kunnen geven omdat deze wst ouder zijn, echter zou ik dan nog steeds een foutmelding af moeten kunnen lezen lijkt me?

GolfGolf04

Geplaatst door GolfGolf04 , lid sinds 4 maanden geleden

3 Reacties

oldford PRO, 4 maanden geleden

Met welk apparaatje lees je uit (merk, type)? Een EOBD/OBD2 scanner?

Als het EPC-lampje brandt moet je uitlezen met VW specifieke software zoals b.v. VCDS of dealer apparatuur.

N.B.: Als een sensor een verkeerde waarde afgeeft hoeft dan niet altijd te leiden tot een foutcode.
B.v. een water temperatuur sensor die 0 graden celsius aangeeft bij de start met dit weer zal geen foutcode geven, omdat 0 C een op zich geldige waarde is.

GolfGolf04, 4 maanden geleden

Bedankt voor jouw reactie en duidelijke uitleg.
Okay ik wist niet dat er dan verschil zat in wat je met dealerapparatuur af kan lezen en wat ik met mijn simpel apparaatje aflees. Dat klinkt achteraf eigenlijk ook wel logisch. Nou heb ik gisteren toevallig weer de epc melding gehad en meteen het apparaatje ingeplugd waarna ik deze keer dus wel de foutmelding af kon lezen. Echter wederom geen melding in het log. Ik vraag me nu dus af of dit betekent dat mijn nox sensor vervangen moet worden, of dat er compitertechnisch iets niet goed is. Hoe dan ook ik zal geluk moeten hebben qua timing dat ik de foutmelding krijg en bij de dealer langs moeten gaan dus.

Ik lees uit met een combi obd2/eobd+can apparaatje (zie foto)

.

oldford PRO, 4 maanden geleden

Je hebt niet DE foutmelding uitgelezen die het EPC lampje aan doet aan.
Je hebt EEN andere foutmelding gelezen.
Wat bedoel je met "Echter wederom geen melding in het log"?
In welke mode las je deze foutcode uit? 3 of 7?

De NOX-sensor zal wel compleet met een regelkast zijn die (indien nodig) als geheel moet worden vervangen. Ze stonden er om bekend dat ze defect gingen bij oudere modellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.