Volkswagen Golf: !!!explosie van water!!!!!!

Bouwjaar: 1993

goeiendag beste lui ik ben aan het ontluchten van mijn auto maar er gebeurd iets geks ik heb mijn koelvloeistof temperatuurmeter vervangen en nu heeft de koelvloeistof leeg gestaan maar als ik nu mijn radiator vul en mijn expansievat tot aan max gooit ie na verloop van tijd alles eruit !!!!!!!!!! meerendeels mijn radiator staat dan gewoon weer leeg wat is dat???

jeroen vermolen

Geplaatst door jeroen vermolen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Of er zit ergens een lek of een luchtbel in het systeem.Het systeem bijvullen met draaiende motor zonder gas te geven exspansie vaatje even open laten en deze vullen tot min.

Als de motor warm begint te worden langzaam met de hand gas bijgeven en het exspansie vaatje in de gaten houden wand zodra je gas weer los laat kan deze overstromen,dus met mate gas geven en langzaam bijvullen net zo lang tot het vaatje weer op Max staaten dan nog even door laten lopen zonder afsluitdop.... en klaar is Jeroen!!

succes

stefan84 (0), 18 jaar geleden

en s'morgens even koelvloeistofpeil controleren en zo nodig bijvullen tot dat het peil is bereikt!

denk dat je lucht in je systeem hebt zitten en dat hij daardoor borrelt en alles eruit gooit!

nog eens even goed bijvullen en ontluchten.

Stefan

Santa (0), 18 jaar geleden

Hoe heb je het systeem weer gevuld? Via het expansietankje? Zo ja: radiator vullen via de bovenste radiatorslang, slang aansluiten, motor starten en de rest bijvullen via het expansietankje. Regelmatig knijpen in de slangen wil wel eens helpen om luchtbellen te verwijderen.

dfc (0) PRO, 18 jaar geleden

is het ontluchtingslangetje vanaf de radiateur naar het expansievat niet verstopt?heb je er weer evenveel kvs ingedaan als er uitgekomen is?

VW/AUDIGEK (0), 18 jaar geleden

Gewoon vullen, dop erop, klein rondje rijden, en weer even kijken en indien nodig nog wat erbij, wel uitkijken natuurlijk want mocht je koppakking lekken dan heb je ook bellen en die houden niet meer op. Hij draaid echt niet meteen in de puin met iets minder koelvloeistof.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Jeroen, op het moment dat de thermostaat opent komt hete kvs in aanraking met koude. Dit gaat gepaard met borrelen en omhoog komen van je peil. Gewoon rustig laten lopen en wachten tot het peil in expansievat is gezakt. Dan rustig bijvullen, niet meteen tot aan de rand!

stefan84 (0), 18 jaar geleden

gewoon doen wat Santa en Sytze zegt!

dan komt het allemaal goed!

Koos,

als hij doet wat jij zegt gaat het helemaal mis..als je alleen bijvuld en dop erop doet en gaat rijden zit er zeker weten nog lucht in je systeem!

je moet hem wel laten lopen en voorzichtig bijvullen!

maar wie ben ik he..

Santa (0), 18 jaar geleden

En vergeet niet de kachel op de warmste stand te zetten tijdens het vullen........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.