Volkswagen CRAFTER 35 BESTEL L2 H1 2.5 TDI 80 KW: Gaat in noodloop, motorcode BJK

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: BJK, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 80

Beste medemonteurs,

Ik ben bezig met een probleem met deze Crafter.

De motor gaat in noodloop, foutcode 000665 turbodruk te laag.
Bij ongv. 2300rpm moet de druk zijn 2,2bar (volbelast) en deze is op dat moment 1,5bar. Onderin weinig trekkracht, boven de 2500rpm wordt het een stuk beter en loopt de druk op naar net boven de 2bar. Als je onder de 2500rpm blijft komt de foutcode er in, daar boven niet.

3 maanden terug is de turbo vernieuwd voor een gereviseerde( de defecte turbo had een inwendig afgebroken mechanisme van de verstelbare schoepen).
Daarna is het een tijdje goed gegaan, maar nu dus dezelfde foutcode.
Als eerste zat nu het roetfilter verstopt. Deze is vernieuwd, ook de drukverschilsensor heb ik vervangen. De drukomvormer voor de vacuumaansturing van de turbo is vernieuwd. Het vacuumsysteem heeft stationair -0,7bar. Er is, na het optreden van de storing, ook meteen onderhoud gedaan, dus ook het luchtfilter is vernieuwd. Het inlaattraject is afgeperst met een rookmachine en daarmee heb ik geen lekkages gevonden. Bij een actuatortest stuurt de drukomvormer de turbo wel naar de maximale stand, dus dat werkt allemaal wel.

Ik denk nog aan de EGR-klep, maar heb deze nog niet gecontroleerd.
Wie heeft dit al eens bij de hand gehad en kan met hier mee verder helpen?

JagerAutomotive.nl

Geplaatst door JagerAutomotive.nl PRO , lid sinds 16 jaar geleden

1 Reactie

barno PRO, 6 jaar geleden

beste jagerautomotive
als je turbo heb vv en daarna is weer de zelfde probleem na 3 maanden dan is met olie druk dat is een tpi
bij vv van turbo olie druk metten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Crafter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.