Volkswagen Golf IV: geel olielampje

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo,

Ik woon in Zeeland en ben in het bezit van een golf 4 TDI uit 2003. Kort geleden is mijn gele olielampje gaan branden. Olie is op peil, de sensor is oke en alle pogingen om handmatig te resetten werken niet. Ook is nu op het display het bericht "service now" gaan branden. Zijn deze zaken per computer te resetten??? En wie kan me aan een goed adres in de buurt van Zeeland (of west-brabant) helpen om mijn probleem op te laten lossen?

Hans

jana1401

Geplaatst door jana1401 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hans :

Als het lampje blijft branden na het bijvullen, dan moet de ECU even worden uitgelezen om te weten wat er aan de hand is:

* Sensor defect
* Draadbreuk;
* Motorkap ontgrendeling: defecte microschakelaar

Brand of knippert het lampje ?

Gr Stefan

hcaluwe (0), 14 jaar geleden

Meestal is een geel lampje dat waarsschuwd dat je olie niet op peil is, en Service Now is een melding dat ie gewoon onderhoud nodig heeft , deze melding komt niet ineens maar heb je zeker al 3000 km geleden gehad , elke keer wanneer je de auto start geeft ie de melding!

Resetten kan wel handmatig , staat in je instructieboekje , maar is niet erg raadzaam omdat je dan zelf niet meer weet wanneer ie aan service toe is , normaal doet de garage dat doormiddel van computerkast en dan ziet ie tevens of er nog foutmeldingen zijn geweest.

Groet Hans

jana1401 (0), 14 jaar geleden

Stefan en Hans,

Dank voor jullie reactie.....
In antwoord op Stefan: De oliesensor is reeds vernieuwd (lampje blijft branden) de motorkapschakelaar en de draadbreuk is iets wat de garage me nog niet heeft genoemd. Het lampje knippert niet maar blijft continue branden.....
In antwoord op Hans: Klopt de melding "service now" heb ik al geruime tijd, mijn auto is echter nog niet toe aan een beurt (daar ben ik heel precies in) maar ik begrijp dat zoiets door een computer gereset moet worden.....

nogmaals dank voor jullie reactie...ik denk dat ik dit keer maar eens naar een echte VW garage toega in plaats van een garage die niet merkgebonden is.....

Hans

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

AL eens de olieDRUK laten meten? hij brandt/knippert niet voor jan (je weet wel)

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Citroenmonteurtje..daar was het rode oliedruk lampje toch voor :-)

jana1401 (0), 14 jaar geleden

Met de oliedruk en het olieniveau was niets mis.....dat is gebleken tijdens de laatste grote beurt die de auto heeft gehad.....

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

er zit tocheen garage bij u op het dorp heb ik wel goede ervaring mee of anders de dealer
succes jan

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

motorklepschakelaar is jouw probleem. dit lampje reset zichzelf als het systeem heeft gezien dat de motorkap open is geweest.

gebeurt meer dat het niet werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.