Volkswagen Vento: geen aandrijving op de aandrijfassen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-1.8

Heb een versnellingsbak vervangen heb nu geen aandrijving op de assen auto is rijdend binnen gekomen alles werkt drukgroep is goed maar als ik hem in de versnelling zet kan ik de wielen zo rond draaien heb wel gevoel van weerstand en als ik de koppeling in houdt loopt hij wel wat makkelijker vrij er moet iets zijn wat er uit gevallen is tijdens het monteren of demonteren er zit een hele lange pen in de prisas.Ik heb de bak er weer afgehaald drukgroep gecontroleerd maar is goed bak er weer op in de versnelling gezet zonder koppelings kabel draai de assen zo rond gaat wel zwaar maar zou eigenlijk niet moeten kunnen naar mijn mening als ik dan de koppeling bedien met de hand draaien de assen wel makkelijker.De auto hangt nog wel in de 2 kolomer dus kan overal goed bij als het moet misschien heeft het iets met het differtieel te maken ik weet het niet meer.
groeten Erik

rutteno1

Geplaatst door rutteno1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 15 jaar geleden

ligt het probleem niet in de bak zelf ?

buiten die lange stift wat jij bedoelt kan er niet echt wat uitvallen.

Ontkoppelt hij wel goed ? haal anders het groene deksel eens van de bak af en kijk of het heveltje niet gebroken is..dit staat wel los van het feit dat hij niet ronddraait..

Gr Stefan

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Is de prise-as wel dezelfde dikte? Kan namelijk verschil in zitten in de type bakken.Als de as dunner is,dan draaid hij lekker rond in de koppelingsplaat.

rutteno1 (0), 15 jaar geleden

[quote=ricky]Is de prise-as wel dezelfde dikte? Kan namelijk verschil in zitten in de type bakken.Als de as dunner is,dan draaid hij lekker rond in de koppelingsplaat.[/quote]
Ik heb de as gemeten en de as vergleken met de andere bak heb de oude nog liggen alles is gelijk alleen is de bak wel van een golf maar heeft wel dezelfde code en moet volgens de sloperij goed zijn

de Dokter (0), 15 jaar geleden

is de koppelingsplaat goed om gemonteerd?

rutteno1 (0), 15 jaar geleden

[quote=de Dokter]is de koppelingsplaat goed om gemonteerd?[/quote]
drukgroep is er niet af geweest auto is rijdend binnen gekomen had alleen een lager defect in de bak als de bak eraf is kan ik de koppeling niet ronddraaien hij spant de veren op en dan draai ik hem door de compressie heen

JN (0) PRO, 15 jaar geleden

Als auto rijdend binnen gekomen is en de koppeling is niet vervangen en zit juist gemonteerd, prise-as is van dezelfde dikte, dan moet het in de versn.bak zitten, kan gewoon niet anders.

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Dus het aantal tanden van de as waren ook gelijk ?

Dan hebben ze je volgens mij een 'sloop bak' gegeven..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.