Volkswagen Transporter 1987: Geen brandstof toevoer naar brandstofpomp

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 51

Hallo allen,
Ik ben sinds kort in het bezit van een Volkswagen T3 1.6TD: Het starten lukt niet.

Er zit een nieuw brandstof filter op en ook een nieuwe slag naar de brandstof pomp. Ik heb er even een universeel brandstof filter tussen geplaats om te kunnen zien of er brandstof door het systeem loopt. Dit is niet het geval. Geen diesel aanvoer. Als ik aan de slang na het filter zuig komt er wel diesel aan.
Nu mijn vragen:
- Is het gebruikelijk dat er een opvoerpomp in de brandstof tank of in de brandstof aanvoer zit? Ik kan er niet een onder de auto vinden. Zou er een in de tank kunnen zitten?
- Of pompt de brandstofpomp de diesel helemaal vanuit de tank?

Vriendelijke groet en alvast dank voor het meedenken.

op de foto ligt de aanvoerslag nog los.

schmi003

Geplaatst door schmi003 , lid sinds 1 maand geleden

11 Reacties

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Voor zover ik weet moet ie het zelf aanzuigen zonder extra opvoerpomp. wel is het raadzaam het brandstoffilter te vullen alvorens deze erop te schroeven. Anders eens voorzichtig iets luchtdruk op de tank zetten tijdens het starten. (als je perslucht bij de hand hebt)

schmi003, 1 maand geleden

Hi Harry,

Ja het filter is gevuld met diesel en tot de inspuitpomp ook de slang.
Van die druk op de tank zetten is een goeie tip, ga ik morgen even proberen. Zou zomaar kunnen dat van de tank tot het brandstoffilter er wat lucht in de leiding zit. Die ga ik eerst even via de ontlucht nippel doorspoelen.

gr Richard

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Gaat de brandstofklep op de pomp open , krijgt deze spanning ?

schmi003, 1 maand geleden

Hi Kaleido,
Ja de brandstofklep op de pomp hoor ik klikken als ik de connector loshaal en weer terug steek. Ik weet alleen niet of deze echt werkt. Is moeilijk los te halen zonder eerst de halve pomp te moeten demonteren.

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Al ff poosje gestart met de leidingen op de verstuivers een stukje los?. liefst een man starten en de ander een voor een de leiding dichtdraaien wanneer er brandstof uit komt.

schmi003, 1 maand geleden

Ja ik heb ze allemaal los gedraaid. komt tijdens starten niets uit. Dus dat geeft al te denken dat er iets met de aanvoer aan de hand is. Of de pomp zelf natuurlijk.
Alle retour slangen op de verstuivers heb ik ook al vervangen.

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Begrijp ik goed dat je em niet lopend hebt gekocht? je kunt ook ff de aanvoer van het filter in een jerrycan oid hangen, of zelfs even zonder filter om een zo kort mogelijke weg voor de brandstof te creeen.

schmi003, 1 maand geleden

Hi Harry,
Klopt , niet lopend gekocht. Wel van een bekende die er lang niets mee heeft gedaan. Een jaar geleden heeft de motor nog gelopen maar kwam toen niet op toeren.
Ik ge morgen zeker even proberen om na het filter brandstof aan te bieden. Bedankt voor de tip.
gr Richard

schmi003, 1 maand geleden

Vandaag geprobeerd wat druk op de tank te zetten. Helaas niet willen starten. Ook even brandstof aangeboden na het filter. Er wordt niets aangezogen door de inspuitpomp.
Ik ben maar over gagaan op demontage van de pomp. En ja dan komen de problemen pas echt. Zoals het er nu naar uitziet zuigt de inspuitpomp geen brandstof aan. Eerst maar even demonteren en dan kijken wat er mogelijk aan de hand is.

bert klein PRO, 1 maand geleden

Denk verkleven van de schoepen ,brandstofsijsteemreiniger via aanzuigleiding / stopklep verstuiverleiding inbrengen in laten weken regelmatig een keer starten zodat het sijsteem weer aanzuigt en weer druk levert

schmi003, 1 maand geleden

Hi Bert,
Net te laat, reeds gedemonteerd maar ga hem zeker eerst reinigen. De stopklep zit echt muurvast. wodt wel een uitdaging die los te krijgen. Voor deze alleen al moet er een hoop worden gedemonteerd.
Er is zeker een aanzuigprobleem met de pomp. ben benieuwd of dat met spoelen op te lossen is.
Zag nog wel een interessant filmpje over deze pomp op youtube. https://www.youtube.com/watch?v=Rrk1cr-C...
Is wel een goede manier om de werking te testen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.