Volkswagen Golf 2010: Geen communicatie motormanagement

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: Cbbb, Motorinhoud (cc): 2000

Helaas ben ik momenteel ten einde raad.
Mijn Golf GTD uit 2010 waar ik al jaren vele kilometers mee heb gereden heeft een vervelende storing hopelijk kan iemand mij tips geven wat ik verder nog kan doen.

De auto is stilgevallen tijdens een rit op de snelweg. Vervolgens naar de kant kunnen komen en de auto opnieuw kunnen starten gevolgd door een storend geluid wat uit de Can gateway module kwam. Ik ben gelukkig thuis gekomen en de volgende dag starte de auto niet meer. Na een aantal keer proberen start hij weer maar kreeg ik de auto niet zijn versnelling(DSG)

Storingen na thuiskomst:
Geluid uit de Can module (zoiets als een FM signaal wat niet op de juiste zender staat)

Stuurbekrachtiging werkt terwijl de motor niet loopt
Toerenteller geeft niets aan als de motor wel loopt
Uitlezen van het motormanagement lukt niet (geen signaal)
Gloeispiraal knippert


Wat ik heb vervangen na de storing:
ECU
Can gateway module

Gecontroleerd:
Zekeringen
Relais

Na het demonteren en monteren van de oude ECU heeft de auto het 10 minuten goed gedaan waarna vervolgens de problemen terug kwamen. Hierna heb ik een andere ECU laten klonen waarna de auto voor 30 minuten goed was.

Kyra078

Geplaatst door Kyra078 (0) , lid sinds 11 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman (140) PRO, 11 maanden geleden

Lukte uitlezen wel na vervanging van de ECU?

Kyra078 (0), 11 maanden geleden

Bedankt voor je reactie. Het uitlezen lukte niet altijd maar soms wel dan starte de auto gewoon maar bleven er veel communicatiefouten in staan. Achteraf bleek het een kapotte signaaldraad te zijn die naar de ECU toe liep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.