Volkswagen Polo: geen toerentalsignaal op lpg

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Mijn vriendin heeft een Polo op lpg G3 uit 1996. Tijdens de apk keuring heeft de auto een te hoge labda waarde (1.37). Nu heb ik de wagen met Vag-Com uitgelezen, geen foutmeldingen. De lpg installatie is van het merk Necam. Deze heb ik ook uitgelezen. Foutcode 12, geen toerentalsignaal. Vermoedelijk ergens een stekker of soldeerverbinding los.
Waar word het toerentalsignaal van de motor ergends afgetakt? Waar moet ik gaan zoeken?

willemhs

Geplaatst door willemhs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

willemhs (0), 15 jaar geleden

Ter info. De foutmelding is een bug in de software. Wanneer de motor niet loopt is er zoizo geen toerentalsignaal, deze foutmelding word dan weergegeven.
De hoge labda waarde word waarschijnlijk veroorzaakt doordat de motor zijn vermogen niet kwijt kan wanneer hij onbelast op toeren is. Het belasten van de motor (airco, blazer, lichten, radio, achterruitverwarming aan) zou al voldoende zijn om de labda omlaag te halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.