Volkswagen Transporter: geen vermogen bij hellingen

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Diesel

Hallo,

Ik heb een VW transporter diesel uit 1983 waar ik veel mee in Frankrijk rij.
Nu verlies ik vermogen op de hellingen en kan er maar niet achter komen hoe dat komt.
Ik denk te weinig brandstof toevoer?
Is er iemand die een idee heeft wat er aan de hand kan zijn?
Ik heb filters al vervangen,als ik motor uitzet en brandstoffilter openmaak aan onderkant en weer dichtdraai en start dan loopt hij langzaam wel goed maar zodra ik een helling op moet en vermogen moet maken redt hij t niet en heeft hij geen vermogen meer.
Koud loopt hij bijna niet,slaat af en blauwe rook.
Geen idee wat te doen nu???


Groet Jakomiena

jakomiena

Geplaatst door jakomiena (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Beunhaas (525) PRO, 16 jaar geleden

Op hellingen werkt de zwaartekracht tegen.

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Is het een turbodiesel of een gewone dieselmotor? En is het probleem (langzaam of ineens) erger geworden of altijd zo geweest?

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

transporters van die leeftijd gaan alleen goed bergaf

wimballon (0), 16 jaar geleden

Als ze in orde zijn, kunnen ze best wel wat meer dingen goed hoor...

anyway...

Geeft hij bij zware belasting (meer) zwarte rook (dan anders)? dan zou het probleem wel eens bij het luchtfilter kunnen zitten. Ik las dat je de filters al vervangen hebt, maar ik vermoed dat je misschien alleen de olie en brandstof filters gedaan hebt. Genoeg lucht is even belangrijk als brandstof voor een motor...

veel succes...

een trotse bezitter

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Met alle respect.....het is al geen draver op horizontaal wegdek, laat staan berg opwaarts. Met name het stuk na Luik is best steil en daar kan deze diesel alleen in de tweede bij op komen. Het is niet anders, het zijn nu eenmaal trage krengen met een veels te klein bemeten motor. Een uit de golf getrokken kloon moest deze bus stuwen, dat kun je op je tenen aan zien komen. Later hebben ze hun verstand erbij gebruikt om tot een iets beter harmonieus geheel te komen. Pas de laatste jaren weten ze echt hoe het moet.

Sytze

wimballon (0), 16 jaar geleden

dat is waar, maar:
* ik merk momenteel zelf ook dat mijn "kreng" minder trekt dan normaal, en daar ging het hier toch over. ik merk bij mijn "kreng" dat het probleem waarschijnlijk bij het luchtfilter zit. ik weet ook wel dat die "krengen" niet vooruit te branden zijn mits enige vorm van belasting, omdat ze inderdaad een véél te licht uitgevallen motor hebben. die van mij heeft een trekhaak, ik ken het probleem dus echt wel. maar het ging hier over een afname aan trekkracht die blijkbaar niet kan worden toegeschreven aan ouderdom of een te kleine motor.
anderzijds doelde ik met mijn eerste regel vooral op het feit dat ze een aantal zeer positieve eigenschappen hebben die er voor zorgen dat ik dat kleine motortje er graag bijneem: laadvermogen, relatief laag verbruik (hoewel dat bij de mijne teniet wordt gedaan door een enorme olie-dorst), grote bodemvrijheid (ik ga ook al eens graag de bosweggetjes opzoeken), ...
en last but not least nog een klein detailtje... die van mij zou naar het schijnt een 1,6 td moeten zijn... ik heb een sterk vermoeden dat die "t" al lang schielijk overleden is, samen met de helft van de paardenstal. die turbo zal ooit wel vervangen worden, samen met een volledige restauratie, maar ik heb eerst nog een huis te verbouwen (trouwens ook de reden van aankoop van de vw)

ps: wees blij dat ze er de 1,3 benzine uit de golf II niet in gestoken hebben... mijn II'tje ging al maar amper vooruit, en die had ik al half gestript om wat minder gewicht en meer ruimte te hebben... ;)

groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.