Volkswagen Golf III : Geen voetverwarming Golf 3

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hoi,

Mijn Golf heeft prima verwarming, maar ik kan gek genoeg geen warme lucht naar mijn voeten krijgen.
Naar de voorruit gaat prima, in je gezicht ook, of zelfs een combinatie van beide. Naar mijn voeten krijg ik echter geen lucht. Als ik hem alleen op voetverwarming zet en ik ze alle andere klepjes dicht dan hoor ik een piepend geluid alsof de fan de lucht niet kwijt kan.

Ik weet niet of de kleppen voor de verwarming mechanisch of electronisch bediend worden in deze Golf? Daar lijkt me het probleem te zitten toch?

Mecallie

Geplaatst door Mecallie (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

zover mij bekend mechanish.
kijk eens of er geen kabel los ligt voor de bediening achter het paneel en of de boel goed werkt als je dat los hebt.

groetjes jan.

Peter Schouten (0), 12 jaar geleden

Da's inderdaad mechanisch volgens mij. Heb je toevallig een radio ingebouwd waar een hoop kabel achter moest worden weggewerkt? Dikke kans dat die dan de bedieningskabels van de verwarming in de weg zit. Heb dat ook gehad met een Seat Ibiza. Of anders inderdaad Jan's suggestie even nachecken.

suc6
Peter

Mecallie (0), 12 jaar geleden

[quote=Peter Schouten]Da's inderdaad mechanisch volgens mij. Heb je toevallig een radio ingebouwd waar een hoop kabel achter moest worden weggewerkt? Dikke kans dat die dan de bedieningskabels van de verwarming in de weg zit. Heb dat ook gehad met een Seat Ibiza. Of anders inderdaad Jan's suggestie even nachecken.

suc6
Peter[/quote]
Hoi Peter,

Ik heb zelf een simpele radio ingebouwd, daarmee heb ik zeker weten niets geraakt.

Voor mij heeft echter een zekere "Sjonnie" in de auto gereden (je kent hem: doorgezakte hoedenplank met 4 speakers, subwoofer in de kofferbak en overal kabels voor de versterker...). Kan zo zijn dat die wel iets stuk heeft gemaakt.

Ik ga vanavond even kijken, radio en frontje van de kachel bediening er uit en hopen dat het duidelijk is.
Als het mechanisch is kan dat toch nooit zo moeilijk zijn :P

Mecallie (0), 12 jaar geleden

[quote=jan T]zover mij bekend mechanish.
kijk eens of er geen kabel los ligt voor de bediening achter het paneel en of de boel goed werkt als je dat los hebt.

groetjes jan.[/quote]
Heb het inmiddels opgelost. Een van de kabeltjes die de luchttoevoer aanstuurt zat los: de buitenkabel zat nergens meer aan vast, dus de hele kabel bewoog mee.
3 tie-wraps en wat contstructielijm waren de oplossing: ik heb de buitenkabel aan de andere buitenkabel verankerd.

Heerlijk toch, gewoon mechanisch, elke boer kan het fixen! :D

Thanks!

ovi (0), 12 jaar geleden

Wou u juist helpen want ik heb hetzelfde voorgehad met mijn Ducato camper die ik 2 jaar geleden gekocht heb!
De vorige eigenaar heeft die gekocht als hij 2 jaar oud was en de verwarming aan zijn voeten had ook nooit goed gewerkt liet hij mij weten en in de garage hadden ze gezegd dat dit een gekend probleem was en ze er niks aan konden doen???
De eerste winter kreeg ik al vrij snel door dat er gewoon GEEN warmte aan mijn voeten kwam dus even de onderkant van het instrumentepaneel eraf en zag meteen dat de bedienig van de voetklep er niet inzat!!! Dat ding gemonteerd en zalige hete lucht aan onze voetjes!
Heb even naar de vorige eigenaar getelefoneerd om te zeggen dat hij 8 jaar koude voeten heeft gehad voor iets dat 20 minuten werk was!hahaha
Het mag ook eens gemakkelijk zijn dus geniet van uw warme voetjes.

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

precies zo worden ze bijna niet meer gemaakt.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.