Volkswagen Golf III: Golf type 3 95 loopt niet stationair

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 CL

Hallo luitjes.

Ik zit met het volgende probleem. Mijn golf type 3 1.6CL loopt niet meer stationair.
Ik heb eenzelfde euvel vorig jaar gehad en toen de Temp sensor van de koelvloeisof vervangen. Daarmee was het probleem opgelost.
Dacht nu dus hetzelfde probleem te hebben en heb de sensor losgekoppeld om dit te testen ( motor zou dan standaard waarde moeten aannemen enstationair blijven draaien)

Nu viel de motor ook gelijk uit zonder stationair te blijven draaien. Echter bij het opnieuw aansluiten van de sensor werkte alles weer. Niet voorlang helaas. een paar dagen later had ik weer hetzelfde probleem. Weer de sensor losgehaald stuk gereden en weer vastgemaakt, maar nu blijft de motor uitvallen als ik het gas los laat.

Pas als de motor echt goed op temperatuur komt dan blijft de motor met tegenzin lopen.

Heb wel in de verdeelkap gekeken, en die vertoont redelijk slijtage, maar de motor loopt op toeren gewoon rustig en regelmatig, dus lijkt het mij sterk dat het hier aan zou liggen.
Heb ook voor de zekerheid toch de sensor vervangen, maar dit maakt geen verschil.

Iemand een Idee wat hier aan de hand kan zijn?

Alvast bedankt!

Nut@ace

Geplaatst door Nut@ace (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit is de 6N Polo motor? Dus met alluminium klepdeksel die met 3 bouten vast zit? Zoja dan waarschijnlijk probleem in het gasklephuis, vaak is reinigen en weer inleren met de testkast de oplossing. Zou eerst daarmee beginnen en hem ook laten uitlezen.

Nut@ace (0), 12 jaar geleden

[quote=ricky]Dit is de 6N Polo motor? Dus met alluminium klepdeksel die met 3 bouten vast zit? Zoja dan waarschijnlijk probleem in het gasklephuis, vaak is reinigen en weer inleren met de testkast de oplossing. Zou eerst daarmee beginnen en hem ook laten uitlezen.[/quote]
Of het dat type motor is durf ik niet te zeggen...Golf type 3 uit 95 cl1.6 ? Morgen laat ik hem uitlezen. dan weet ik waarschijnlijk meer hoop ik...

Nut@ace (0), 12 jaar geleden

Langs garage geweest. Uitlezen was volgens de monteur niet nodig....Hij wist het al...ff luchtfilter los...en jawel Gashuis vol met olie...2 min en een spuitbus met air intake cleaner later loopt de motor weer als een zonnetje...

Volgende keer toch maar eerst onder het luchtfilter kijken...

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Oke mooi, komt idd vaak voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.