Volkswagen golf3 (abs motor): geen vonk

Bouwjaar: 1993

De bobine levert geen spanning. Op de stekker van de bobine staat wel spanning (12,5 volt). Ik heb ook al een andere bobine van de sloop geprobeerd en een bougie rechtstreeks op de bobine aangesloten, maar hij vonkt niet. De auto startte van tevoren heel onregelmatig, maar nu helemaal niet meer.
De ontsteking heb ik ook al vervangen. Het merkteken (kerf) van het vliegwiel heb ik gelijk gezet met vaste merkteken op het vliegwielhuis en de rotor op merkteken eerste cilinder. De merktekens van de eerste cilinder ( OT ) staan dan ongeveer op "10 uur". Kan het iets anders zijn dan bobine of ontsteking?

harryv5

Geplaatst door harryv5 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

meten is weten,zo voorkom je dat je allemaal onnodige dingen onterecht gaat vervangen.moet je natuurlijk wel de juiste kennis en apparatuur hebben.

Kan je één tip geven en dat is meten op de stekker van de bobine waar je 12 volt had end it checken tijdens starten of dit nog op staat.Zo niet,dan wordt het elek.gedeelte van het contactslot verdacht.

Anders toch naar de garage.

harryv5 (0), 19 jaar geleden

Alexander,
Bedankt voor de gouden tip. Als ik rechtstreeks spanning zet op nr.15 van de bobine start hij wel.

Groeten Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.