Volkswagen Golf III : Gepiep bij remmen los

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600cc

Hallo,

Wij hebben thuis een golf 3. Deze heeft voor remschijven en achter trommelrem.
Als ik de remmen intrap en loslaat dan hoor ik een gepiep. Dit komt duidelijk van de trommelremmen vandaan. Ook als ik de handrem omlaag doe piept het. Wie weet wat dit is en kan ik dit zelf makkelijk oplossen.

mvg,

Golf86

golf86

Geplaatst door golf86 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

vwboratdii (0), 15 jaar geleden

Klopt, dat hebben bijna alle golf3 en vento auto's.
Het zijn de veroeste veren in de trommelremmen. Je kan deze invetten en is het probleem opgelost.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

wielen er af, remtrommels er af alles goed schoon maken.meestal zitten er 2 torx or kriuskop schroevjes er in om de trommel er af te halen. kan zijn dat de middelste moet los moet dan moet je sterk zijn en een moment sleutel hebben. als je dat los hebt meschien een paar keer met de hamer op de trommel slaan meestal gaat ie er dan zo af. de remvoering opschuren nieuwe vet tussen ankerplaat een de stalen delen waar de voering opzit meestal iets vehoogt ook die delen goed opschuren. en gelijk even de dikte van de remvoering controleren + de cilinders

golf86 (0), 15 jaar geleden

Hoe dik moet die remvoering zijn eigenlijk?

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, om de remtrommel te verwijderen moet je eerst de remvoering terugstellen via een wielboutgat; als je er doorkijkt zie je een soort ruitvormig plaatje waar aan de onderzijde een veer ingehaakt is.(wielboutgat moet ongeveer op 4 uur staan ) het ruitvormige plaatje omhoog duwen zorgt voor het terugstellen van de remschoenen.

Vervolgens naafdop verwijderen en splitpen van de astap verwijderen. Borgdop, centrale moer (deze zit als het goed is ongeveer handvast) en borgplaat verwijderen. Enkele keren met hamer op remtrommel tikken. Remtrommel kan er dan als het goed is compleet met wiellagers af worden genomen.

Na montage wiellagers afstellen met de centrale borgmoer, dus niet zomaar vastdraaien . Daarna borgen met een nieuwe splitpen. Bij twijfel kun je beter een garage raadplegen.

Groet JAN227

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

let op, centrale borgmoer niet TE vastdraaien....anders kun je dit zelfde klusje nog eens herhalen....om een wiellager te vervangen.

wiel moet soepel en vrij rond draaien.

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, even ter aanvulling : wielboutgat aan bestuurderszijde moet bij terugstellen remvoering ongeveer op 4 uur staan en aan bijrijderszijde ongeveer op 7 uur.

Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.