Volkswagen PASSAT: Geratel en brandend ABS lampje

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZM, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Dit soort storingen zijn vaak niet zo heel spannend. Gerelateerd > Beschadigde / gebroken ABS-ring > Vervuilde ABS-sensor. > Slecht contact / draadbreuk.

Gr. paul

BJ_S

Geplaatst door BJ_S (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BJ_S (0), 7 jaar geleden

Dag allen,

Sinds een aantal weken krijg ik bij het scherp sturen naar rechts af en toe een ratelend geluid bij de rechter vooras. Toen ik op een dag ook nog een brandend ABS lampje erbij kreeg heb ik een bevriende wegenwachter maar eens gevraagd of hij wellicht een idee had wat het probleem zou kunnen zijn. Hij vermoedde een los geroeste ABS-ring. Het ABS-lampje heeft overigens twee keer kort gebrand en is kort daarna ook gewoon weer gedoofd.

Eerder deze week met de auto naar de garage geweest. Die constateerde alleen dat een klem om de hoes voor de homokineet verdwenen was. In de hoes zat nog genoeg vet en hij heeft er een nieuwe klem om heen gezet. Zijn mening was dat het de ABS-ring niet zou kunnen zijn omdat deze in de homokineet zou zitten? Deze ring zou dan kapot zijn gedraaid waardoor het ABS lampje continu zou moeten branden. Helaas hoor ik het geluid nog steeds. Gisteren de monteur mee laten rijden die het geluid ook nog constateerde, maar adviseerde om terug te komen als het erger zou gaan worden omdat het anders een 'zoekplaatje' zou gaan worden.

De combinatie met het ABS-lampje zit mij echter niet lekker. Hebben jullie nog een idee?

kaleido 1 (1835) PRO, 7 jaar geleden

Het geratel kan toch goed de homokineet zijn , vet wordt er uit geslingerd , zeker met een klem die weg is.
Het vet zit buiten in de hoes en niet meer in de homokineet zelf , en als de hoes echt los zat is er gegarandeerd vuil in gekomen met alle gevolgen van dien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.