Volkswagen 0: Geschakelde plus acc. Tiguan

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 TSI

Hallo,

ik heb een vraag over de geschakelde plus van mijn Tiguan.
Ik heb een nieuwe radio geplaatst. Deze radio wordt niet ondersteund door de canbus waardoor ik een probleem heb dat ik, of mijn radio met de hand uit moet zetten of dat wanneer ik de motor uitzet ook de radio gelijk uit gaat.
Ik vind dit niet handig.
Mijn vraag is nu waar kan ik ergens een via het contact geschakelde plus vanaf halen zodat mijn radio aanblijft wanneer ik de motor uitzet en pas uit gaat wanneer ik ook echt de sleutel uit het contact haal.
Alvast bedankt voor de reacties.
Mvg. Rowy.

rowy

Geplaatst door rowy (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (25) PRO, 14 jaar geleden

wij trekken dan altijd een draad uit de zekering kast links onder het stuur.
we doen daar een zekering tussen.
dit werkt het beste vind ik en het snelst.
je mee gewoon welke aansluiting je nodig hebt.

groetjes jan.

rowy (0), 14 jaar geleden

Klopt Jan, daar heb ik ook al zitten meten maar ik meet dan of alleen een constante plus of alleen een plus wanneer ik het contact op de stand heb wanneer "alle" lampjes op het dashboard branden. Dus zodra ik de auto start en weer uit zet ben ik die spanning daar kwijt.

Gr. Rowy.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Of je moet een aparte draad vanaf de zekeringkast trekken,en de radio handmatig uitzetten..

Of meten bij het contactslot..hier moet echt een kabel te vinden zijn die uitschakeld als je de sleutel er helemaal uit haalt.

Gr Stefan

rowy (0), 14 jaar geleden

Bij het contactslot heb ik nog niet gemeten, zal ik eens gaan doen.
Bedankt.

Gr. Rowy.

jan T (25) PRO, 14 jaar geleden

rowy er moet echt een geschakelde plus tevinden zijn in de zekeringkast daar halen wij hem ook vandaan.

groetjes jan.

rowy (0), 14 jaar geleden

Ik heb nog eens gemeten op de zekeringkast maar kan alleen een contante plussen vinden en een geschakelde plussen die alleen er zijn wanneer de lampjes op het dashboard aan zijn, sorry Jan!
Ook heb ik op het contactslot gemeten. Hier zitten 2 connectoren op, 1 met een stuk of 7 draden en 1 met 4 draden. Op de connector met 4 draden zit een blauwe draad waar ong. 11,3 volt staat die eraf gaat wanneer de sleutel eruit getrokken wordt. Ik weet niet waar deze kabels voor zijn maar ze lijken via de rechterkant naar het dashboard te lopen. De bekabeling lijkt me te dun om hier de radio mee te schakelen. Ook de spanning is wat aan de lage kant. Verders kan ik hier geen andere spanning vinden.
Nu mijn vraag aan jullie. Zou ik hier een aftakking kunnen maken en dan via een relais de radio te schakelen.

Gr. Rowy

rowy (0), 14 jaar geleden

Ik heb het toch kunnen realiseren door aan de blauwe draad een relais te hangen en zo de contante plus te schakelen. De radio gaat nu pas uit als ik daadwerkelijk de steutel uit het contact trek.
Bedankt voor jullie reacties!
Topic kan gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.