Volkswagen 0: Verbruik te hoog Tiguan

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 TSI

Beste mensen,

Ik ben sinds 2 maanden in het bezit van van een Tiguan 1,4 TSI. Nu heb ik een vraag over het verbruik van deze auto.
Ik heb vernomen uit diverse testen dat deze auto gemiddeld gemakkelijk 1 op 11 moet halen. Mijn auto verbruikt echter 1 op 9. Gezien dat ik een rustige rijder ben kan dit niet aan mijn rijstijl liggen. Bij navraag bij de dealer wordt mij verteld dat normaal is bij een nieuwe auto en dat dit op termijn beter wordt. Alles moet een beetje op elkaar inlopen wordt ons verteld.
De auto heeft nu 2000 km gelopen.
Kan iemand mij vertellen of dit klopt, ik heb hier namelijk nog nooit van gehoord.
Alvast mijn dank.

Groeten Rowy.

rowy

Geplaatst door rowy (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 15 jaar geleden

Klopt wel, ding ls log en zwaar en het 1400 motortje moet er hard aan trekken........ 1:9 lijkt mij niet gek, kan op termijn idd naar de 1:11 gaan bij optimale omstandigheden.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Je kan wel een rustige rijder zijn (kwa snelheid),maar hoever trap je het gaspedaal in voordat je de 50 km/h hebt bereikt,want daar gaat het om.

rowy (0), 15 jaar geleden

[quote=ricky]Je kan wel een rustige rijder zijn (kwa snelheid),maar hoever trap je het gaspedaal in voordat je de 50 km/h hebt bereikt,want daar gaat het om.[/quote]
Ja oke, dat snap ik.
Maar waar het me eigenlijk om gaat is of het waar is of een auto zuiniger gaat lopen naamate deze wat ouder wordt.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=rowy]Maar waar het me eigenlijk om gaat is of het waar is of een auto zuiniger gaat lopen naamate deze wat ouder wordt.[/quote]
De auto wordt niet noemenswaardig zuiniger..., zuiniger is haalbaar indien je het gaspedaal goed weet te doseren.

Feitelijk heb je een te lichte motor gekozen die er nu hard aan moet trekken, wat een hoog(er) verbruik met zich meebrengt.

Gr. paul

rowy (0), 15 jaar geleden

Het is me duidelijk nu.
Dank jullie wel voor de reacties.

Groeten Rowy.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

De motoren tegenwoordig worden steeds zuiniger en kleiner,alleen de auto's worden zwaarder,dus in de praktijk zijn ze niet zuiniger.

rowy (0), 15 jaar geleden

Wat ik alleen nog niet snap is, dat deze auto in alle testen van o.a. de Autoweek, Autovisie, Autobild e.d. een gemiddeld testverbruik heeft van 1 op 11. Vandaar dat ik deze vraag stelde.
Die testen zijn dus niet echt betrouwbaar?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=rowy]Wat ik alleen nog niet snap is, dat deze auto in alle testen van o.a. de Autoweek, Autovisie, Autobild e.d. een gemiddeld testverbruik heeft van 1 op 11. Vandaar dat ik deze vraag stelde.
Die testen zijn dus niet echt betrouwbaar?[/quote]
10 testen.... 10 keer een verschillend verbruik.

De omstandigheden waarin getest wordt verschillen nog weleens... Opgave door de fabriek worden ook geen rechten aan ontleend, ze kunnen daar dus alle kanten mee op.

Gr. paul

rowy (0), 14 jaar geleden

Ik moet zeggen nu ik de auto een tijdje heb is inderdaad het verbruik toch wel flink omlaag gegaan. De auto verbruikt nu in de stad 1 op 10,5.
Hier ben ik dik tevreden mee.
Bedankt voor jullie reacties.
Topic mag gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.