Volkswagen Golf II 1994: Geschakelde pluskabel,Startmotor VR6

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: VR6 2.8 AAA

Beste lezers,

Wie o wie kan mij vertellen waar de geschakelde + kabel heen loopt of geschakeld word,dus het kleine kabeltje op de startmotor waar 12v op komt te staan tijdens het starten..

Het probleem doet zich steeds vaker voor,af en toe hoor je even een 'klik' bij het omdraaien van de sleutel en verder niks.startmotor en accu zijn natuurlijk in orde.contactblokje is ook nog zo goed als nieuw..

Soms weken geen last,en zo soms ook wel 3x per dag.

Vanmorgen had hij het toevallig weer,gelijk even gemeten,

Kabel van startmotor gehaald en tijdens het omdraaien van de sleutel,meet je gewoon 12V op de kabel,maar.........sluit je de kabel op de startmotor aan,dan meet je nog maar 6 volt,waardoor hij dus ook niet wilt ronddraaien.

Ik kan het probleem ook wel 'omzeilen' maar wil gewoon dat het werkt zoals het hoort.kabelboom is in prefecte staat,dus geen verknipte of wat dan ook..

Kan vanwege een computer crash dus niet bij mijn gegevens op het moment,vandaar ook de vraag aan jullie..

Ook heb ik als je het knipperlicht aanzet icm het gewone licht ( stads of dimlicht maakt niks uit ) dat het kabelboompje van de knipperlicht hendel en de kabelboom van de lichtschakelaar gaat smeulen/roken..het roken begint na een sec of 10..zonder licht aan werkt alles zonder problemen en dus geen rook..de alarmlichten hebben hier geen toepassing op.overigens werkt alles perfect en naar behoren,ook als het licht aanstaat en ik het knipperlicht gebruik,functioneerd alles goed op het roken na..dit euvel heb ik trouwens al 1,5 jaar..maar wegens te weinig vrije tijd heb ik niet veel hiermee kunnen doen ( auto is puur voor de hobby )


Gr Stefan

stefan84

Geplaatst door stefan84 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

is de motor massa wel in orde??
het kan zijn dat het anker van de startmotor vastslaat en dat je daarom dan maar 6v meet!

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik zou toch eens bij dat roken beginnen, likt me dat er ergens een stekker af ligt te fikken

Startproblemen lijken me op een versleten contactblokje van je contactslot.

Groeten Marcel

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Contact blokje is nieuw,ja 2 maanden jong.

Massa is zover ik overal kan meten in orde..was ik vergeten te vermelden.

Starmotor is ook in orde,de startmotor slaat niet vast,je hoort enkel een tikje,maar omdat de spanning wegvalt gebeurt er dus niks,

Als ik op de geschakelde kabel van de startmotor rechtstreeks 12v op zet,indien hij niet met het contact werkt,draait hij wel.

Marcel,

Overigens is de kabelboom volledig aangesloten en origineel..maar,waar begin je te zoeken ? en waarom doet hij dit alleen met het licht ingeschakeld ? is best een vervelend euvel..je leert er maar mee leven,maar had liever dat het werkt zoals het hoort.

Gr Stefan

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

krijg nou niks, ik had niet eens gelezen dat jij het was stefan, hahahaha, dan had ik dat berichtje niet eens getikt, en aangenomen dat je dat al wist.

Tja, waar begin je, ik zou in elk geval de kappen eens even weghalen, en kijken waar het precies begint te roken.

Voor de startproblemen, ik denk dat als ik de term V4 gooi je wel zult snappen wat ik bedoel.

Groeten Marcel

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Haa die Marcel..

Hahah,jaaa zo nu en dan kun je zelf ook eens wat hulp nodig hebben he..:)

Het is echt puur het kabelboompje van de richtingaanwijzer en die van de lichtschakelaar..deze lopen naar de zekeringkast en als ik me niet vergis zitten achter in de zekeringkast meer dan 20 stekkers ingeplugt..:( het heeft zijn voor en nadelen eigenlijk..

Dus het is niet dat de kabels door 1 dikke kabelboom lopen..

Vreemd,aan de connectors,stekkers en kabels is eigenlijk helemaal niks te zien,niks hangt bloot of is beschadigt..

Best leuk,die electronica..

Groeten Stefan

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

Kijk eens of je ergens een infraroodcamera kunt ritselen. ( brandweer, electrotechnisch instalatiebedrijf), zo kun je zien waar de ellende met het roken precies begint.

Groeten Marcel

Enneeehhh, electronica ????? Ik LEEF van electronica.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.