Volkswagen Lt 46a: Gierend geluid in de aandrijf lijn

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi

Wij hebben hier een LT 46 a met een gierend geluid in de aandrijving maar uitsluitend met kracht op de aandrijf as (dus niet op de brug met vrij draaiende wielen) reeds ondernomen op advies van dealer of versn. bak revisie bedrijf: de 4 lagers van de assen in de bak, (pris as lager niet na advies revisie bedrijf) pignon en schouder lagers differentieel, aandrijf as gewisseld met een andere auto maar nog steeds lawaai.
Waar moet ik het nu nog zoeken??
Ik zelf heb toch het idee dat het in het differentieel zit.

Marcus

Marcus Antonius

Geplaatst door Marcus Antonius (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen LT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

gibson (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

De achterassen gaan heel vaak stuk van deze LT's ( en Sprinters )
Goede kans dat het gieren daaruit komt

Groet
Bert

Richard (0) PRO, 17 jaar geleden

Het gierend geluid wat je hoort komt waarschijnlijk van het kroon en pignonwiel, de afstelling hiervan is erg belangrijk om geluiden te voorkomen. Het diff. kan dus een versleten kroon en pignon hebben maar het kan ook verkeerd afgesteld staan.
Naar laten kijken door een specialist is de beste optie.

Marcus Antonius (0) PRO, 17 jaar geleden

@ Gibson: Ik heb inderdaad vernomen van de dealer dat de as stuk kan gaan door hem op te krikken als de wagen zwaar beladen is, bedoel jij dat ook?

@ Richard: wie is er dan een specialist? want de dealer besteld gewoon een nieuwe achteras want revisie kunnen ze niet zeggen ze.

Richard (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja, wie is er specialist? Goede vraag, in het verleden(jaar of 10 terug) was het de- en monteren + afstellen een praktijkexamenopdracht voor 1e bedrijfswagen monteurs(examen Innovam)
Zelf heb ik het ook meerdere keren gedaan bij Iveco Daily. Zoek eens een bedrijfswagengarage bij je in de buurt(liefst een wat kleinere) waar wat ervaren monteurs werken.

Suc6

gibson (0) PRO, 17 jaar geleden

Weet je wat het is, afstellen heeft nu totaal geen nut. Het lawaai is reeds aanwezig, en dat stel je er
niet uit. Afstellen bij revisie oke. Bij versleten nutteloos. noteer de gegevens bv. wel of niet ABS, overbrenging etc, en
koop een gebruikte as.
Groet
Bert

Santa (0), 17 jaar geleden

Wat is een specialist? Deze term mag iedereen gebruiken...
De dealer sleutelt idd niet meer met dit soort klussen. Wordt hun te duur en te moeilijk. Die verkopen je liever een complete nieuwe achteras.
In principe zou een goed bekend staand versnellingsbak revisiebedrijf de klus wel moeten kunen klaren. de firma de Boer transmissies in Staphorst heeft een goede reputatie. Vragen kan altijd.....

Marcus Antonius (0) PRO, 17 jaar geleden

Even aan allemaal:
Kan je uit een sloop LT het binnenwerk uit de differentieel halen en overzetten?
De achteras is namelijk goed qua wiellagers en de remmen e.d.
En zouden er veel verschillende binnenwerken zijn bij een dubbel lucht achteras?

De Boer in Staphorst zal ik zeker eens bellen.

Richard (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja, moet kunnen maar hou er rekening mee dat door een andere afstelling na het overbouwen ook het nieuwe diff. weer herrie kan gaan maken. Je kan er ook een nieuw kroonwiel en pignon inzetten(als dat los te koop is tenminste) daar moet je het mee kunnen oplossen.

gibson (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je het zelfde nummer hebt, en dezelfde overbrenging ( staan allemaal op het typeplaatje ) is de as gelijk!
Nb. Sprinter5 en LT zijn hetzelfde. Ik zou kroon en pignon niet overbouwen. Gaat absoluut herrie maken.
suc6
Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen LT of stel zelf een nieuwe vraag.