Volkswagen GOLF: gloeispiraallampje knippert

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: CAY, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Hallo,

Na ongeveer 30 km gereden te hebben, met mijn Golf VI 1.6 TDI Highl.BL.M, begint mijn gloeispiraallampje te knipperen en houdt tijdens het rijden hier niet meer mee op. Als ik ergens gestopt ben en opnieuw ga rijden is hij eerst uit en na 20-30 kmgereden te hebben begint hij weer!
Mijn auto heeft op 16-02-2017 de VW softwareupdate ondergaan en sinds die tijd doet zich het probleem voor.
Terug met klacht naar VW garage en hier heeft men hem uitgelezen en niks kunnen vinden! Door de receptioniste werd mij verteld dat ik maar een afspraak moest maken dan zouden ze de turboslangen en de luchtmassameter en verder gaan zoeken wat hiervan de oorzaak is? Na de reset begon het lampje weer tijdens rijden te knipperen en nu gisteren door andere garage uit laten lezen echter uitgelezen en helemaal niks kunnen vinden. Ben gisteren weer naar VW dealer gegaan en gezegd dat ik er weinig voor voel om hun te laten zoeken en een grote rekening tegemoet te zien en daarna te horen dat er niks is omdat bij het uitlezen geen problemen te zien zijn. De monteur die ik sprak snapte dat en op aandringen eens met Pon contact op te nemen of het misschien aan de update lag gaf hij gevolg en zou hierover contact opnemen en mij het later laten weten.
Zijn er op dit forum ook mensen die hetzelfde ervaren hebben of mij raad kunnen geven wat te doen?

Groeten Georg

georgb

Geplaatst door georgb (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 7 jaar geleden

Eigenlijk maar 1 goeie raad... Het verhaal wat je hier post stuur dat naar Pon.
Overigens kan de dealer ook bemiddelen. Begrijp ook niet waarom hun dan niet hebben gedaan.

Gr. paul

georgb (0), 7 jaar geleden

Inmiddels naar VAG dealer geweest om te kijken of het schoningsfilter er goed inzat, die geplaatst wordt bij softwareupdate, echter zat er goed in. Men gaat weer overleggen met PON en over week krijg ik te horen wat de volgende stap wordt om probleem opgelost te krijgen?

Gr. Georg

georgb (0), 6 jaar geleden

Na weken hebben moeten wachten voor een oplossing heeft de garage uiteindelijk i er een nieuwe luchtmassameter opgezet en dit bleek ook geen oplossing van het probleem. Naar garage gegaan en zijn er nieuwe stekkertjes opgezet( wat men was vergeten) en nu zou het probleem opgelost moeten zijn. Moet eerst weer 50 km of meer rijden om te kunnen zien of het probleem uit eindelijk is opgelost.

Gr. Georg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.