Volkswagen Golf: golf 1 gti contactslot vervangen

Bouwjaar: 1982

- Hallo golf 1 specialisten.
Ik ben van plan om mijn contact slot van de auto te vervangen deze is lam wie weet hoe ik deze er uit kan krijgen en er een een nieuwe in kan zetten

jop5861

Geplaatst door jop5861 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stuur er af, plastik rond stuurkolom weg, ruitenwisser en knippersteeltjes weghalen. Geheel alu huis waar het contactslot in zit losmaken met de inbusbout aan de linker kant. Dan dit hele huis van de stuurkolom schuiven, en er van achter af inkijken. Dan zie je een wit blokje dat met een lullig sterschroefje vast zit. Schroefje los, blokje er uit.

Inbouwen, vice versa.

Tip: merk even hoe het stuur op de splainas stond, anders kun je hem 3x demonteren voordat ie er weer recht op zit.

En, laat de sleutel in het contactslot zitten, anders houd de pen van het stuurslot het alu huis vast aan de stuurkolom.

Om het contactslot zelf uit het alu huis te halen moet je een gaatje van 3mm boren, om een veerpal in te drukken. Als je het nieuwe contactslot hebt kun je zo uitmeten waar het gaatje moet komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.