Volkswagen : Golf 1.2 TSI 2010 kraakt in 2e versnelling

Hallo,

Ik heb een bijzonder en complex kwaaltje in mijn golf 1.2 TSI 2010. ik zal het zo goed mogelijk proberen te omschrijven. sinds een week of 6 hoor en voel ik tandenknars-geluid van opschakelen van 1 naar 2. bij terugschakelen naar 2 nergens last van. Ook bij koude motor geen probleem alleen als de motor warm is.

Heb de auto niet heel erg lang. occasion van een particulier gekocht. 195.000 op de teller NAP. motor klinkt en rijdt verder als nieuw.

Groet,
Jamal

Jamal030

Geplaatst door Jamal030 , lid sinds 8 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Klinkt als een versleten synchromesch van de 2e versnelling.
Je zou olie kunnen verversen en kijken of er verandering is , tevens de kleur van de olie bekijken .

    Dankjewel Kaleido, dat begreep ik ook idd vanuit een andere topic.

    Ik kan nog iets specifieker zijn. namelijk als ik heel langzaam schakel. echt slowmotion dan hoor ik het geknars niet. niet fijn voor de auto achte rme maar het werkt wel. terugschakel in twee ook geen probleem. probleem speelt zich pas wanneer motor behoorlijk warm is. dankjewel. - Jamal030, 8 maanden geleden

Jamal030, 8 maanden geleden

Dankjewel Kaleido, dat begreep ik ook idd vanuit een andere topic. Ik kan nog iets specifieker zijn. namelijk als ik heel langzaam schakel. echt slowmotion dan hoor ik het geknars niet. niet fijn voor de auto achte rme maar het werkt wel. terugschakel in twee ook geen probleem. probleem speelt zich pas wanneer motor behoorlijk warm is. dankjewel. - Jamal030 29 seconden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!