Onderhoudsbeurt VW dealer

Brandstof: Diesel

Mijn VW dealer vertelde mij dat een proefrit niet gemaakt hoeft te worden na een grote beurt. Ook niet na het verversen van de remvloeistof. Verder wordt de afstelling van de koplampen niet gecontroleerd met een koplamptester. Dit wordt op het oog gedaan. De waarde van bescherming tegen bevriezen van het koelsysteem wordt niet nagemeten. En de toestand van de distrubutieriem wordt vanaf de onderkant gecontroleerd. Hoe doen ze dat? Ik kan vanaf de onderkant eigenlijk niets zien.
Ik had toch een andere voorstelling bij een grote beurt. Heb ik een te hoge verwachting?

dutch123

Geplaatst door dutch123 , lid sinds 18 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Bij jou onderhoudsbeurt heb je een checklist gekregen wat ze wel of niet hebben gecontroleerd , afhankelijk welke beurt de auto nodig had .

dutch123, 5 maanden geleden

Op de checklist staat dat de remvloeistof vervangen is en dat er daarna een proefrit gemaakt dient te worden. Dit is afgevinkt met "OK/uitgevoerd", maar de proefrit erna is niet gemaakt. Dat is niet nodig volgens de dealer.
Hetzelfde met de koplampen en de koelvloeistof. Afgevinkt, maar niet uitgevoerd.
Ook afgevinkt is het controleren van de remvoering en de remschijven. Alleen is geen van de wielen van de auto geweest. Kun je dat dan goed beoordelen?

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Nee .

Beste antwoord, geplaatst door dutch123, 5 maanden geleden

Ok, thanks. Duidelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.