Volkswagen Golf: golf 14 op lpg storingslampje

Bouwjaar: 1999

betreft een 1.4 met een necam install. foutcode is eerste lambdasensor geen signaal. De auto loopt wel rijk zowel opgas als benzine soms wel 8 % co en een paar tellen later zijn de waarde weer perfect.
Hoe moet je de foutcode beoordelen met oog op de lpg installatie
je kan er volgens mij geen universele sensor inzetten.

henk.

HM

Geplaatst door HM (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 19 jaar geleden

verdamper waarschijnlijk defekt

VG392 (0), 19 jaar geleden

Hallo Henk,
Heb je het diagnosesysteem van de gasinstallatie al uigelezen?
Weet je hoe je dit moet doen.
Als je het niet weet, stuur me even een email en ik sttuur je de handleiding.
Ik heb eventueel ook een revisieset voor je verdamper.
groeten,
Kees

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Een universele sonde zou ik zeker niet doen. Heb zelf al drie keer een negatieve ervaring met een knip en plak sonde. Een dedicated sonde is altijd nog de beste oplossing. Maar kan je eens wat meer vertellen zoals de motorcode, hoe je de foutcode utgelezen hebt. Feit is wel dat als het CO% op gas en benzine te hoog is de oorzaak nooit de verdamper kan zijn.

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

motorcode akq , foutcodes lpg niet uitgelezen de foutcode op benzine uitgelezen met bosch tester. (deze auto heeft trouwens 2 lambda sondes 1 voor en 1 na de kat.

Geeft het orginele storingslampje ook de foutcodes van de lpg install. aan ??

bedankt zover , Henk

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Henk, ik denk dat de motorcode AKL is. Nee via het benzinesysteem kan je alleen de foutcodes uit het benzinesysteem halen. Zo kan het dus zijn dat je een foutcode lambdasonde krijgt terwijl die tijdens rijden op gas onderbroken is. Dat is dan dus geen fout. Eventueel kan ik je het electrisch schema mailen.

HM (0) PRO, 18 jaar geleden

voorste lambdasonde vervangen probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.