Volkswagen Golf: golf 1.6 gl uit 1995 stationair schomelt en valt soms uit

Bouwjaar: 1995

Ik ben in het bezit van een mooie golf 3 1.6 uit 95 sinds kort loopt hij stationair erg slecht hij gaat op en neer tussen de 800 en de 400 toeren als ik bij een kruispunt of rotonde moet stoppen moet ik proberen iets gas te houden omdat hij anders als ik normaal ontkopel en afrem en niet altijd maar soms uitvalt.
ik heb de bougies verdelerkap rotor vervangen de lambda sonde is vervangen en het rubber tussen mijn luchtfilter en de carberateur is ook vervangen dit alles heeft niks uitgehaald
nu begreep ik dat ik nog 2 opties heb 1 is de koelvloeistof temp sensor ontkoppelen en 2 is de gasklep reinigen.

mijn vraag wat is wijsheid en weet iemand of het reinigen en inleren van de gasklep een lang en dure klus is bij de volkswagen dealer of dat ik dat beter zelf kan doen.

vriendelijke groeten Robin uit lelystad

robinriepen

Geplaatst door robinriepen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Blaag (0), 18 jaar geleden

Hoi Robin,
Ik had hetzelfde probleem. Ik heb een nieuwe temp. sensor geplaatst en ik heb de inspuiteenheid van bovenaf schoongespoten met remmenreiniger. En het probleem is voorbij.

Succes en groeten,
Ronald.

robinriepen (0), 18 jaar geleden

Je moet mij even helpen
Waar zit deze sensor en met inspuiteenheid bedoel je dat de boven kant van de gasklep dus het gat waarin ik kan kijken als ik mijn luchtfilter heb gedemoteert

Ik ben niet echt motortechnisch aangelegt van daar mischien deze domme vragen

En wat kost zo’n sensor ongeveer

Super bedankt robin uit lelystad

Blaag (0), 18 jaar geleden

De sensor zit mij in mijn motorblok aan de bougiekant in de kunsstofpijp waarop de slang naar de radiateur gemonteerd zit. Ik heb een 1.8 motor dus ik weet niet of dit voor de 1.6 precies hetzelfde is. Bij de dealer kost de sensor zo'n 22 euro geloof ik.
De inspuiteenheid heb ik inderdaad door het loshalen van het luchtfilter schoon kunnen spuiten. Ook erin! Er zit aan de benzine inspuiteenheid( in de zwart plastic behuizing) een koperen frummeltje. Deze meet de lucht temp. ook deze kun je met remmenreiniger goed schoonspuiten. Overigens verbrand de remmenreiniger als je de motor start. Je kunt hem wel even laten staan alvorens te starten. De remmenreiniger vervliegt namelijk.

Een vraagbaak zou voor jou erg handig zijn ;-)

robinriepen (0), 18 jaar geleden

thx ik ga het meteen morgen proberen en een vraag baak kopen hahahaha ben blij dat er forums als deze zijn en mensen met jou verstand zodat ik toch enig sind wat te weten kan komen
bedankt en ik laat het je weten als ik alles klaar heb

Blaag (0), 18 jaar geleden

haha succes he en voorzichtig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.