Volkswagen Golf: Golf 2 1.3 start niet en geen enkel lichtje brand in dashboa

Bouwjaar: 1990

Hey , mijn golfke stond stationair te draaien en viel plots stil.
toen ik hem trug wou starten zag ik dakt mijn oliecontrole lampje en al de andere lampjes niet meer brandde en de wagen wou ook niet meer starten. ik had geen ontsteking meer. alles wat normaal op + na contact werkt doet het niet meer , ook de pinkers niet.
maar lichten en ruitewissers en dergelijke nog wel.
omdat ik dacht dat het het contact was heb ik de stekker achterin het contactslot vervangen maar het had geen enkel resultaat.

ik heb gemeten aan de verdeler en die krijgt geen stroom, ook de bobine krijgt geen stroom maar is ook niet defect ze werkt nog steeds.

iemand dit ook eens voor gehad? ben ik iets vergeten te controleren ? ik hoop dat iemand me kan helpen !


Grtz seb.

seb10813

Geplaatst door seb10813 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nieuwe contactschakelaar bij de dealer halen, succes met het inbouwen, stuur er af, plastic zooi rond het stuur weg, schakelaars er af, ring van de stuurnaaf trekken met poelitrekker, alu huis met contactslot er af (sleutel er in en stuurslot vrij, anders gaat het niet) dan van achter af een sterschroefje los en het witte schakelaarblokje vervangen.

Dit geeft exact deze klacht, en gaat bij elke golf tot 1996 een keer stuk. Sommige dingen doen het nog wel doordat de schakelaar 2 kringen heeft.

seb10813 (0), 18 jaar geleden

ik had die al vervangen he , gisteren nog , ik was er van overtuigd dat dat het probleem was... maar het was dus niet.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zoek het maar in de zekeringkast,er zal wel een stekker verbinding op de zekeringkast verbrand zijn.

Hans

seb10813 (0), 18 jaar geleden

het is opgelost , de vorige eigenaars hadden iets geplaatst aan de voorraam , wat het is weet ik niet maar ze hadden het heel slordig aangesloten en met een relais van ford. ik meete dat ik na die relais geen stroom meer kreeg en heb die dus verwijdert en hij draaid trug. alleen draaid ie heel onregelmatig , stationair draaid ie soms 800 t/m (heel zwak) en soms tot zelfs 1500 t/m
is wel een gekend probleem dacht ik maar wat doe jer nu precies aan...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.