Volkswagen Golf II: golf 2 1.6 stotterend bij gasloslaten, bij berg afrijden slaat a

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi,

Wat handig zo'n site, kan ik hier meteen met mijn problemen terecht en hoef ik niet eerst langs de dokter voor een 'mental checkup'. Maar goed ik zal mijn probleem eens in de groep gooien:

Ik heb een Golf MK2 Altanta (Scarsports) met een 1.6 l motor met bijna 170 000 km op de teller. Een paar weken terug is de koppakking en distributieriem vervangen, omdat de koelvloeistof wel heel snel uit het reservoir verdween. Dit is nu gelukkig opgelost, echter heb ik nu sinds een aantal dagen een ander probleem en wel.
-Dat de motor begint te stoten (stotteren) als ik de voet van het gaspedaal haal. Ook als ik bijvoorbeeld een continue snelheid van 50 km/h in de vijfde versnelling aan probeer te houden dan begint hij soms te stotteren, in de vierde versnelling is dit een stuk minder (ander toerental). Voorheen was dit geen probleem.
-Als de motor stationair draait dan valt af en toe het toerental weg, maar schiet soms ook eventjes door. Bij de koude motor is de frequentie waarin dit optreedt hoger dan bij warme motor.
-Als ik met de auto de heuvel af rijd, ik rem dan op de motor (ja dat hebben we hier, heuvels), dan begint de motor eerst redelijk heftig te stotteren en slaat dan af.

Nogal lastig

Nu heb ik internet uiteraard afgespeurd maar daar worden van allerlei zaken geopperd zoals, het kan aan de gasklep liggen (dus gasklephuis schoonmaken), het kan aan de bougies liggen (bougies en verdelerkap vervangen), het kan aan de temperatuursensor liggen ect ect..

Omdat ik niet in het wilde weg aan mijn motor wil gaan sleutelen, heeft iemand door mijn verhaal al een redelijk goede suggestie wat het zou kunnen zijn?

Alvast bedankt voor de vele reacties :-)

Lars

Golf MK2 Atlanta 1.6

Geplaatst door Golf MK2 Atlanta 1.6 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Golf MK2 Atlanta 1.6 (0), 15 jaar geleden

Nog iets meer info: Als ik de koppeling soms te snel indruk dan slaat de motor af. Dit gebeurd niet als ik optrek en van versnellingen wissel, maar wel bij afremmen en dan van versnelling wisselen. Kortom wat gebeurd erbij het intrappen van de koppeling? Toerental valt dan natuurlijk weg, gasklep zal van positie veranderen, nog meer onderdelen die iets doen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.